NIEUWSSPL

SPL Director Mk2: DA-converter en voorversterker

Het Duitse audiobedrijf SPL heeft de Director Mk2 aangekondigd en aan het publiek getoond op de High End audiobeurs in München. De Director Mk2 is een voorversterker en tevens DA-converter die als compleet regelsysteem kan functioneren in een audioset. Het bedrijf richt zich met zijn producten primair op de professionele wereld, maar de producten van SPL kunnen natuurlijk ook in een gewone woonkamer gebruikt worden. De klant kan kiezen uit de kleuren rood, zwart en zilver. In juni zou de Director Mk2 op de markt moeten komen.

SPL Director Mk2: voorversterker met analoge en digitale ingangen

De nieuwe Director Mk2 van het in Duitsland gevestigde SPL is de afgeleide van de Director reference preamplifier. De geheel nieuwe hoogvoltage DA- converter ondersteunt muzieksignaal via usb tot een resolutie van 32-bit/768 kHz en DSD4.

Voor gebruikers van analoge tapemachines of externe audioverwerking is de Director Mk2 voorzien van een tape-ingang en tape-uitgang. De Director Mk2 heeft verder zes analoge ingangen, waarvan twee stuks uitgevoerd met XLR-aansluitingen.

Digitaal signaal kan worden aangeleverd via usb, een coaxiale en een optische ingang en via een AES/EBU-ingang. De behuizing is in hoogte gegroeid in vergelijking met het vorige model om ruimte te bieden aan de grote aluminium volumeregelaar met markeer-LED en twee mechanische VU-meters.

De volumeregeling vindt plaats in het analoge domein met een gemotoriseerde op afstand bedienbare draairegelaar. Het hart van de DA-converter wordt gevormd door een chip van AKM van het type AK4490 Velvet Sound.

SPL Director Mk2: prijs en leveringsinformatie

In juni 2019 zou de SPL Director Mk2 op de markt moeten komen voor een prijs van 3.499 euro. Wie meer wil weten kan kijken op de website van SPL.EDITORS' CHOICE