Dan D’Agostino Progression Integrated op High End München

Het Amerikaanse audiobedrijf Dan D’Agostino is prominent aanwezig op de High End audiobeurs in München. We hebben onder andere de nieuwe Progression Integrated mogen bewonderen, een geïntegreerde versterker die optioneel voorzien kan worden van een phono-versterker en een digitale module. Er was nog meer moois te zien op de stand van Dan D’Agostino, maar niet voor liefhebbers van kleine apparaten.

Dan D’Agostino Progression Integrated

Het in de VS gevestigde Dan D'Agostino Master Audio Systems heeft op de High End audiobeurs in München de Progression Integrated Amplifier aan het publiek getoond, de nieuwste toevoeging aan de Progression Series. De Progression Integrated combineert naar eigen zeggen de elegantie en detailopname van de Progression voorversterker met de kracht en dynamische mogelijkheden van de topologie van de Progression-versterker, gehuisvest in een chassis dat de esthetiek van D'Agostino uitstraalt. Gebouwd op een modulair platform, vult de Progression Integrated elke behoefte van de luisteraar en audiofiel van vandaag.

Het analoge platform biedt twee cinch-ingangen en drie gebalanceerde ingangen, waaronder een doorgang voor homecinema doeleinden. Gebalanceerde voorversterkeruitgangen zorgen voor een gemakkelijke opname van subwoofer (s) in een systeem. Een optionele phono-module voor mc-elementen voegt het afspelen van vinyl toe aan de lijst met functies. De bluetooth Remote Control-connectiviteit, die voor het eerst werd gebruikt in de Progression en Momentum HD-voorversterkers, is opgenomen als onderdeel van het basispakket. Bluetooth-connectiviteit elimineert zichtproblemen en vergroot het bruikbare bereik met een factor vijf in vergelijking met conventionele IR-afstandsbedieningen.

Dan D’Agostino Progression Integrated: digitale module

Een optionele digitale module zet de Progression Integrated in de voorhoede van de hedendaagse digitale luisteromgeving. De digitale module voegt connectiviteit toe voor bijvoorbeeld streamers en cd-loopwerken en computers via usb. De gebruiker heeft de beschikking over twee SPDIF-coaxiale, twee optische, USB-A-, USB-B- en RJ-45-ingangen toe. Roon-muziekbeheer met Tidal, Qobuz en MQA digitale technologieën zijn allemaal beschikbare functies. Een volledig differentiële DAC verwerkt PCM-signalen tot 24 bit / 192 KHz en DSD-signalen tot 4xDSD (11,2 MHz).

“De geïntegreerde progressie voegt een ander niveau van prestaties, functies en prijzen aan onze productlijn toe. Het biedt onze klanten de mogelijkheid om een volledig aanbod binnen de D'Agostino-productlijn te ervaren tegen een meer haalbare prijs”, aldus D'Agostino Audio President, Bill McKiegan.

Robuust genoeg om vrijwel elke luidspreker aan te drijven, levert de Progression Integrated 200 Watt in acht Ohm en 400 Watt in vier Ohm. Een unieke torodiale wikkelingstechnologie, die voor het eerst wordt gebruikt in de Momentum M400-versterker, levert een groter vermogen van een conventionele transformator van vergelijkbare grootte, waardoor de Progression Integrated verrassend klein blijft voor zijn vermogen. Interne circuits filteren RF-ruis van de netspanningslijn en compenseren asymmetrische vermogensgolfvormen en gelijkstroom op het lichtnet.

Dan D’Agostino Progression Integrated: analoge VU-meters

Twee analoge meters, geïnspireerd op Zwitserse wijzerplaten, functioneren als signaalniveaumeters tijdens het afspelen van muziek. Wanneer het volume wordt aangepast, veranderen de naalden van de meter in indicatoren voor het instellen van het volume. Nadat de aanpassingen zijn gemaakt, keren de meters terug naar de werking van het signaalniveau. De meters functioneren ook als indicatoren voor balans, fase en mute.

Dan D’Agostino Progression Integrated: prijs en leveringsinformatie

De Progression Integrated zou vanaf augustus 2019 leverbaar moeten zijn. We hebben nog geen Nederlandse prijsinformatie maar indicatie geven we hieronder de prijzen zoals die waarschijnlijk in de VS zullen gelden.

  • Progression Integrated, basismodel: 18.000 dollar
  • Progression Integrated met phono-trap: 20.000 dollar
  • Progression Integrated met phono-trap en digitale module: 25.000 dollar.

De optionele module kan ook op een later tijdstip worden toegevoegd. Standaardafwerkingen omvatten zilver of zwart met aangepaste geverfde afwerkingen die op aanvraag beschikbaar zijn.

EDITORS' CHOICE