NIEUWSOrbitsound

Orbitsound Air D1, een systeem met één luidspreker van £ 12.000

Het Britse Orbitsound heeft de Air D1 gelanceerd, een luidspreker die de hele kamer zou moeten vullen met stereogeluid vanuit één kast. De nieuwe Air D1 kan muzieksignaal aangeleverd krijgen via bluetooth, wifi, RJ45, een enkele optische ingang of één van de twee analoge lijningangen. Wie de Air D1 wil horen, dient een bezoek te brengen aan warenhuis Harrods in London die als exclusieve dealer is aangewezen.

Orbitsound Air D1: stereogeluid uit één luidspreker

Het Britse audiobedrijf Orbitsound is bekend van zijn betaalbare soundbars en draadloze luidsprekers. Alle producten zijn gebouwd rond de eigen Airsound technologie en kosten maximaal 500 Britse ponden per stuk. De Airsound technologie heeft als doel een overtuigend stereobeeld af te leveren op alle posities in een kamer vanuit een one-box ontwerp.

Met de lancering van de actieve Air D1 wordt een flinke sprong omhoog gemaakt, niet alleen in formaat en gewicht maar ook in prijs. De Air D1 kost maar liefst 12.000 Britse ponden en een belangstellende zal een bezoek moeten brengen aan warenhuis Harrods in Londen om de Air D1 te kunnen horen en eventueel kopen. Op de website van Orbitsound staat overigens dat een belangstellende de Air D1 op afspraak ook bij de fabrikant kan beluisteren. Volgens Orbitsound is de Air D1 de enige één box luxe vloerstaande luidspreker. De koper kan kiezen tussen een matzwarte uitvoering of een uitvoering gemaakt van bamboo.

De hoofdontwerpers van Orbitsound, het vader-en-zoon-duo Ted en Daniel Fletcher, hebben de Airsound techniek voor de Air D1 aangepast. In wezen wordt de weergave van de luidspreker bewaakt en de versterker dienovereenkomstig dynamisch gecorrigeerd met als doel om vervorming in het audiosignaal te elimineren.

De Air D1 heeft zes drivers aan boord: twee woofers van 10 inch, een middentoner van vijf inch, een tweeter van één inch en een tweetal Airsound drivers van vier inch. Klasse AB-versterkers zorgen voor de aansturing: twee keer 150 Watt voor de woofers, twee keer 100 Watt voor de middentoner en de Airsound drivers en één keer 70 Watt voor de tweeter. Volgens Orbitsound heeft de Air D1 een frequentiebereik van 35 Hz tot 25 kHz.

De Air D1 kan muzieksignaal aangeleverd krijgen via wifi, bluetooth en ehternet (RJ45) voor het streamen van muziek, of via een enkele optische ingang of één van de twee analoge lijningangen. De gebruiker kan zelf de kantelhoek van de luidspreker bepalen voor optimalisatie op de luisterpositie.

Hoe zou de Air D1 van Orbitsound klinken? Dat weten we niet. Het ontwerp en de technische keuzes zijn in elk geval heel apart.


EDITORS' CHOICE