NIEUWSBMC Audio

B.M.C. Audio DAC 2: 32-bit DA-converter met voorversterkerfuncties

Het in Berlijn gevestigde B.M.C. Audio heeft de DAC 2 uitgebracht, een DA-converter die als regelcentrum in een audioset kan dienen. De nieuwe DAC 2  verwerkt digitale signalen met een resolutie van maximaal 32-bit/384 kHz en begrijpt ook analoog. Het bedrijf wil met de DAC 2 laten zien dat de toch al uitstekende voorganger DAC 1 nog beter gemaakt kan worden.

B.M.C. Audio DAC 2: veelzijdige DA-converter met volumeregeling

B.M.C. staat voor Balanced Music Concept. Het Berlijnse bedrijf bouwt voornamelijk DA-converter en versterkers en gebruikt daarbij veelal volledig gebalanceerde schakelingen. De nieuwe DAC 2 is de opvolger van de DAC 1. De  DAC 2 is niet alleen een DA-converter, maar is ook het controlecentrum van een consistente audioketen vanwege de voorversterkerfunctie. De DAC 2 heeft een femtoklok. Vergeleken met voorganger DAC 1 is de toename in duidelijkheid, precisie en ruimte in de muzikale weergave duidelijk, aldus B.M.C.

B.M.C. Audio DAC 2: high-resolution USB-ingang

De asynchrone hoge-resolutie usb-invoer (32-bit/384 kHz) gebruikt de femtoklok om de datastroom via de usb-poort om te zetten in een zeer schone audiostream, die direct wordt doorgegeven aan de DA-converter. Naar eigen zeggen is de DAC 2 ideaal voor het aansluiten van mediaspelers, zoals de BMC PureMedia maar we veronderstellen dat producten van andere merken ook aangesloten kunnen worden.

B.M.C. Audio DAC 2: verbeterde superlink met high-end klokken

De traditionele weergave van cd's, is een van de andere sterke punten van de DAC 2. De DAC 2 kan goed samenwerken met de snaaraangedreven B.M.C. cd-spelers BD 2 of BDCD 2. Superlink is een compromisloze gegevensverbinding die vier BNC-kabels gebruikt voor de digitale audiosignalen en de hoofdklok die door de DAC wordt verzonden. De klok is dichtbij de conversiechips geplaatst ter vermijding van verliezen.

B.M.C. Audio DAC 2: native vervormingvrij circuit

Het CI-LEF versterkercircuit van B.M.C. wordt gekenmerkt door een zeer kort signaalpad, hetgeen volgens B.M.C. resulteert in een meer directe ervaring van de muziek. Dit is naar eigen zeggen een exclusieve oplossing voor het deel dat waarschijnlijk de grootste invloed heeft op het geluid van een DAC, waarvan de duidelijke voordelen overeenkomstig worden getoond in de authenticiteit van het geluidsbeeld.

B.M.C. Audio DAC 2: analoge bronnen

De DAC 2 heeft een echt, puur analoge doorvoer voor apparaten. Als een analoge ingang actief is, wordt het gehele digitale gedeelte van de DAC 2 uitgeschakeld. De DAC 2 kan daarom, op het niveau van de beste voorversterker, op elke eindversterker worden aangesloten, bij voorkeur symmetrisch.

Met gebruik van de speciale “Current Injection”-modus komen extra kwaliteiten met dezelfde hardware vrij. Een analoge bron of de DAC worden dan min of meer rechtstreeks op de eindversterker aangesloten, die de versterking aanpast om het gewenste volume zonder verlies te behouden. Current Injection vervangt de gebruikelijke signaalversterking door een praktisch ideale stroom / spanningsomvormer. De winst is duidelijk, in de operatie verandert, ondanks de complexe interne processen, niets.

B.M.C. Audio DAC 2: technische kenmerken

 • DA-converter en volledige voorversterker in één apparaat als het centrum van een modern muzieksysteem.
 • USB-ingang voor gebruik met mediaservers of computers, met een resolutie tot 32 bits / 384 kHz en “femto-klokken”.
 • Superlink-ingang met high-end klok voor BMC CD-speler en de hoogste geluidskwaliteit voor CD-weergave.
 • Digitale ingangen: optisch, coax en AES/EBU
 • Dual mono DA-converter met echte stroomuitgang en CI-stadia met zeer laag verlies.
 • Zeer stabiele LEF-uitgangen, zonder negatieve feedback en toch minimale vervorming.
 • Echte analoge gebalanceerde XLR-ingang, evenals twee standaard RCA-ingangen.
 • BMC Link (DIGM) voor optimale werking met BMC-versterkers en hoorbare voordelen.
 • Digitaal filter met twee schakelbare kenmerken: pulsgeoptimaliseerd of standaard.
 • Oversampling instelbaar op minimale of maximale filtering.
 • Sample rate converter voor SPDIF-ingangen omschakelbaar.
 • Modulaire constructie.
 • In vergelijking met de DAC 1, 60% grotere voeding met 70.000 μF afvlakcapaciteit.
 • Eigen spanningsregeling voor elke functionele eenheid.
 • Stevige aluminium behuizing.
 • Speciale componenten zoals polystyreen en gebalanceerde stroom

 

B.M.C. Audio DAC 2: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs van de B.M.C. Audio DAC 2 is net geen 5.000 euro. De exacte releasedatum is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE