NIEUWSElipson

Elipson 34F: nieuwe vloerstaander die lid is van de Prestige Facet Series

De Franse luidsprekerbouwer Elipson heeft de Prestige Facet Series uitgebreid met een drieweg vloerstaander genaamd 34F. De nieuwe 34F heeft twee woofers, twee middentoners en een enkele tweeter. De randen van de drivers geven de productlijn zijn naam maar verminderen ook de diffractie aan de voorkant. De koper kan kiezen uit een drietal uitvoeringen.

Elipson 34F: drieweg vloerstaander

Na Elipson’s introductie van de Prestige Facet Series bijna twee jaar geleden, biedt de nieuwe 34F drieweg vloerstaande luidspreker veel technologische innovaties. De ingenieurs van Elipson de drivers en de kastconstructie verder verbeterd.

Elipson 34F: op maat gemaakte tweeter

Het meest zichtbare van deze innovaties is de kroon van verspringende facetten rond elke driver, van waaruit de productlijn overigens zijn naam ontleent. De veelzijdige uitgesneden siliconenrand rondom elke driver is gemaakt van inert materiaal dat de diffractie van de voorkanten vermindert en zorgt voor een meer lineaire en zachtere responscurve. De 25 mm op maat gemaakte tweeter bestaat uit een zijden koepel met een grote magneet die een hoge gevoeligheid biedt. De aluminium voorplaat en facetring bieden mechanische weerstand tegen microvibraties die vaak optreden bij hoge drukniveaus.

Elipson 34F: kast met basreflex poort aan de achterzijde

De drivers voor de middentonen zijn gekoppeld, evenals de woofers, en hebben gecoate papierconussen en low-loss rubberen randen. Terwijl de twee 250 millimeter woofers een concave conus hebben die overeenkomt met het kegelprofiel voor lage frequenties, zijn de 170 millimeter middentoners voorzien van aluminium fasepluggen. Met zijn 1,3 meter hoge kastafmetingen, heeft dit basreflex kastontwerp met dubbele achterpoortbehuizing een geoptimaliseerde demping met verschillende materialen, een baffle vervaardigd van twee inerte materialen van verschillende dikten en dit alles is verstijfd door interne ribben.

Elipson 34F: crossover

De crossover biedt een steile filtering met behulp van audiofiele kwaliteitscomponenten zoals gemetalliseerde polyester condensatoren (MKT), metaaloxide filmweerstanden en spoelen met een lage inwendige weerstand (DCR). Deze complexe cross-overmontage is verbonden met een op maat gemaakt ontwerp, een cirkelvormig, dubbel aansluitblok met verzilverde, dubbele luidsprekeraansluitingen zodat eventueel bi-wiring of bi-amping toegepast zou kunnen worden.

Een belastbaarheid van ongeveer 300 Watt, een gevoeligheid van 94 dB, een frequentiebereik van 25 Hz tot 25 kHz en een impedantie van ongeveer 6 Ohm maken de Facet 34F-luidsprekers eenvoudig aan te sturen met elke versterker.

Elipson Prestige Facet 34F: prijs en leveringsinformatie

De Prestige Facet 34F is verkrijgbaar in de afwerkingen zwart, walnoot en wit vinyl met zwarte of witte bijpassende hoogglans gelakte baffle tegen een adviesprijs van 2.800 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE