NIEUWSManger

Lindemann en Manger op High End München

High-end audiomerken Lindemann en Manger hebben op de aanstaande High End in München weer een aantal introducties gepland. Beide merken hebben bovendien altijd een goede synergie gehad, waar ze ook tijdens deze beurs weer blijk van zullen geven. Bij Lindemann mag je onder meer rekenen op de Musicbook: Source universele muziekbron, terwijl Manger de schijnwerpers zal richten op het passieve vlaggenschip p2, die door Sinan al uitgebreid is getestLindemann is op de beurs te vinden in Hal 4 – stand R08/S07. Manger demonstreert in  Atrium 4.2 – kamer F211.

Lindemann

Lindemann presenteert tijdens High End München hun nieuwe ‘Musicbook: SOURCE’, een DAC, streamer, voorversterker en phono pre. Met een externe USB drive is de SOURCE zelfs in staat cd’s te spelen. De interne phonotrap heeft zijn enorme kwaliteiten al bewezen in de Lindemann Limetree Phono.

De belangrijkste verschillen met de ‘oude’ musicbook:DSD modellen zijn de betere user interface van de app, de mogelijkheid als Roon endpoint te fungeren en de ingebouwde interne phonotrap. Dankzij betere converters en de MEMS FemtoClock zijn de prestaties van de DAC/streamer ook een stap vooruitgegaan.

Nieuw zijn ook de ‘Musicbook: POWER’ eindversterkers met N-Core technologie. Ze zijn verkrijgbaar in zowel een 2x 250 W als 2x 500 W (in 4 Ohm) versie. Bijzonder is de mogelijkheid om actieve crossovers in te (laten) bouwen. Tijdens High End München worden deze eindversterkers gepresenteerd op Manger p2 luidsprekers in verticale bi-amping modus met de voor dit model geschikte actieve crossovers.

Lindemann Limetree

Daarnaast presenteert Lindemann ook de succesvolle Limetree serie, waaronder de Limetree Network, Headphone en Phono. De Limetree Network heeft vergelijkbare specificaties als de Musicbook: SOURCE en de Limetree Headphone zal worden gedemonstreerd aan de ‘Audio Bar’ op de stand. De Phono zal gedemonstreerd worden met een Rega P8 draaitafel.

Manger p2, c1 en w1 on-wall

Manger Audio legt de focus tijdens High End München onder meer op hun passieve p2 vlaggenschip, op de show aangestuurd door SPL electronica, een Scheu Analog draaitafel en ZenSati kabels.

De Manger p2 vloerstaander is het topmodel van de passieve modellen van het merk, dankzij de Manger Sound Transducer en een combinatie van een 8-inch woofer en twee passieve radiatoren op de achterzijde van de kast. Je leest er meer over in onze review van de Manger p2.

Ook worden de actieve c1 luidsprekers gedemonstreerd op de show, aangestuurd door de SPL Director preamp/DAC om te tonen wat er mogelijk is in een minimalistische setup.

Tot slot zal de w1 on-wall luidspreker ten gehore worden gebracht in combinatie met een subwoofer, om aan te tonen hoe goed een onopvallend systeem kan klinken. In deze w1 wordt eveneens gebruiktgemaakt van de handgemaakte Manger Sound Transducer.

EDITORS' CHOICE