Hoofdtelefoonabonnementendienst Gerrard Street: nieuwe modellen

Zocht u nog een geschikt scrabblewoord, dan zit je bij Gerrard Street goed. Het Rotterdamse bedrijf levert namelijk een 'hoofdtelefoonabonnementendienst'. Voor een vast bedrag per maand kun je er een hoofdtelefoon afnemen, of eigenlijk leasen. De 'Spotify van de hoofdtelefoons' lanceerde deze week bovendien een nieuwe lijn zelf ontworpen headphones, modulair en eenvoudig te repareren.

Gerrard Street: hoofdtelefoon-as-a-service

In 2015 zag Gerrard Street het daglicht, want een koptelefoon afnemen middels een flexibel private leaseconstruct bestond nog niet. Het X-A-A-S-model (Anything As A Service) in combinatie met de duurzame productie van de koptelefoon biedt naar eigen zeggen een all-in oplossing voor de milieubewuste muziekliefhebber. Gerrard Street maakt aanschaffen overbodig, aangezien verouderde onderdelen kosteloos worden vervangen en gerecycled. Behoefte aan iets nieuws? Door een upgrade ontvangt de consument een volledig nieuwe koptelefoon die voldoet aan de nieuwste snufjes.

"Wereldwijd gooien we elk jaar 40 miljoen ton aan elektronica weg", zegt Tom Leenders, mede-oprichter van Gerrard Street. "Dat is zonde, want veel onderdelen zijn prima her te gebruiken. We zijn daarom Gerrard Street gestart, omdat we denken dat dit slimmer kan. Dit laten we zien met zelf ontworpen koptelefoons, volledig modulair en simpel te repareren. Bovendien betaalt de klant voor gebruik; zij hebben altijd een werkende koptelefoon en de materialen blijven van ons." Na het succes van de eerste lijn hoofdtelefoon-as-a-service modellen - de Bird - heeft Gerrard Street deze week een volledig nieuwe lijn gelanceerd. "Dat betekent dat al onze klanten hun huidige model kunnen inruilen voor een nieuwe."

Gerrard Street Day en Boss

De nieuwe serie van Gerrard Street bestaat uit de Day en de Boss hoofdtelefoons. "De nieuwe modellen worden aangeboden als upgrade van de bestaande Bird en gaan mee met de laatste trends van de markt. Zo zijn de nieuwe headphones draadloos, geschikt om te bellen en kunnen ze ruim 20 uur zonder stroom. Daarnaast zijn ze volledig modulair en worden als as-a-service aangeboden; voor € 9,99 per maand kunnen muziekliefhebbers onbeperkt gebruik maken van de koptelefoon."

"De Day en Boss, respectievelijk vernoemd naar Billie Holiday en Bruce Springsteen, beantwoorden de laatste klantvraag en zijn het bewijs dat duurzaamheid en kwaliteit moeiteloos gepaard kunnen gaan." De nieuwe lijn behoudt zijn modulaire structuur – alle losse onderdelen zijn vervangbaar en recyclebaar – en bezit de nieuwste snufjes op het gebied van draagbaar geluid. De samenwerking met Fresh ’n Rebel zorgt er bovendien voor dat het epicentrum van de koptelefoon, namelijk het geluid, ook een flinke upgrade heeft gekregen. “Want”, zo benadrukt Leenders, “bij ons betaalt de consument voor de dienst: geluid.”

De Gerrard Street Day is een bekabelde hoofdtelefoon en kost 7,50 euro per maand (of 70 euro per jaar als je in één keer betaalt), de Boss is draadloos en heb je voor 9,99 euro per maand (of 100 euro per jaar). Hoe ze klinken durven we je nog niet te zeggen. Kijk voor meer informatie op de website.


EDITORS' CHOICE