NIEUWSElac

ELAC Carina-lijn luidsprekers ook op High End Munchen 2019


Rob Nijman | 23 april 2019 | Fotografie Fabrikant | Elac

ELAC heeft op de CES in Las Vegas een compleet nieuwe productlijn gepresenteerd, de ELAC Carina. De Carina's zijn in het assortiment van de Duitse luidsprekerfabrikant te vinden boven de Uni-Fi-productlijn en bestaan uit een monitorluidspreker, een vloerstaander en een centerluidspreker. De nieuwelingen zullen door luidsprekerontwerper Andrew Jones ook in München aan het publiek getoond worden.

De Carina-productlijn die Andrew Jones ook in München uit de doeken zal doen is zoals gezegd een stapje hoger dan de Uni-Fi-productlijn en bestaat uit drie producten: de monitorluidspreker BS243.4, de vloerstaander FS247.4 en de centerluidspreker CC241.4.

Jones is vooral bekend om zijn drievoudige concentrische ontwerpen en heeft laten weten dat het een uitdaging was om een tweeter te gebruiken waar hij nog niet eerder mee had gewerkt. Alle luidsprekers zijn gebaseerd op 5,25-inch aluminium drivers en Jones heeft om de kosten laag te houden een andere tweeter gebruikt dan degene die het bedrijf gewoonlijk gebruikt.

De technische informatie is nog spaarzaam, maar we weten dat de monitorluidspreker BS243.4 een basreflex model is. De poort zit aan de onderkant. Het frequentiebereik loopt van 46 Hz tot 30 kHz.

We hebben van de Nederlandse importeur vernomen dat de luidsprekers in mei 2019 in de winkel zullen liggen, maar we hebben nog geen officiële prijsinformatie. Uiteraard delen we meer informatie als we de speakers op de beursvloer tegen het lijf lopen. 

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »