NIEUWSParasound

Parasound NewClassic 200 Integrated: versterker met phono-trap en DAC

Het Amerikaanse audiobedrijf Parasound heeft de NewClassic 200 Integrated aangekondigd, een geïntegreerde versterker die voorzien is van analoge lijningangen, een draaitafelingang en digitale ingangen. Volgens Parasound is de NewClassic 200 Integrated bedoeld voor veeleisende maar prijsbewuste luisteraars. De nieuwe versterker komt in de loop van de komende zomer op de markt.

Parasound NewClassic 200 Integrated: geïntegreerde tweekanaals versterker

De laatste producttoevoeging van het in de VS gevestigde Parasound aan de NewClassic-productlijn is de nieuw aangekondigde Parasound NewClassic 200 Integrated, een geïntegreerde versterker voorzien van analoge en digitale ingangen. Parasound zegt dat het de NewClassic 200 Pre, zijn meest betaalbare voorversterker/DA-converter, heeft gebruikt als basis voor de NewClassic 200 Integrated. Het verschil is de toevoeging van een 110 Watt per kanaal klasse D versterkertrap en het resultaat is een redelijk geprijsde alles-in-één versterker, voorversterker en DA-converter, aldus Parasound.

“Geïntegreerde versterkers met een DAC hebben de eerbiedwaardige stereo-receiver vervangen als het instap systeemanker voor serieuze muziekliefhebbers”, zo verklaart Richard Schram, president en CEO van Parasound. “De NewClassic 200 Integrated geeft budgetgerichte audiofielen een betaalbaar systeem dat eventueel later uitgebreid kan worden.Voor slechts 300 dollar boven de kosten van de alleen-voorversterker-versie hebben klanten een systeem met geweldige vermogensversterking en uitstekende voorversterkerfuncties. De opname van voorversterkeruitgangen zorgt voor de flexibiliteit om in de toekomst een aparte eindversterker toe te voegen,” voegt Richard Schram er aan toe.

Parasound NewClassic 200 Integrated: klasse D-versterkercircuit

In samenwerking met de Deense fabrikant Pascal Audio, die is gespecialiseerd in klasse D-ontwerpen, kon Parasound 110 Watt per kanaal eindtrappen opnemen in een 1U hoog chassis. De New Classic 200 Integrated is dan ook een relatief platte kast die bovendien niet veel warmte zal produceren.

Volgens Parasound vermijdt het klasse D-versterkingsontwerp van Pascal Audio samen met het ontwerp van de voorversterker de typische DA-conversie voor volumeregeling, terwijl functies worden geboden zoals lage tonen beheer, high-pass en low-pass crossovers. Het achterpaneel van de geïntegreerde versterker biedt aansluitingen voor een draaitafel (omschakelbaar mm of mc), twee analoge lijningangen en digitale ingangen (usb, coax en optisch). De bypass-functie maakt het mogelijk om de versterker eenvoudig op te nemen in een thuisbisocoopsysteem. Op het front is een kleine jackplug-ingang geplaatst die 12 dB versterking gebruikt om de geluidskwaliteit van draagbare apparaten te verhogen.

Parasound NewClassic 200 Integrated: prijs en leveringsinformatie

De Parasound NewClassic 200 Integrated is naar verwachting in de loop van komende zomer leverbaar. De adviesprijs in de VS is net geen 1.200 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Vermoedelijk komt de prijs in Nederland dus iets hoger te liggen.

EDITORS' CHOICE