NIEUWSHiFiMan

HiFiMan Jade II: nieuw elektrostatisch hoofdtelefoonsysteem

Hifiman introduceerde in 2008 een eerste elektrostatische hoofdtelefoon genaamd Jade. Deze hoofdtelefoon kreeg al gauw erkenning onder liefhebbers van hoofdtelefoons. HiFiMan heeft de populaire Jade fundamenteel herzien en Jade II genoemd. De Jade II staat voor klassieke elektrostatische prestaties voor een realistische prijs, aldus HiFiMan.

HiFiMan Jade II

De nieuwe Jade II van de Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer HiFiMan maakt gebruik van een innovatieve, met nanodeeltjes gecoate driver met een dikte van minder dan 0,001 mm, die wordt beschermd door even dunne stofbeschermingsfolies. Vanwege het elektrostatische ontwerp is het mogelijk om een dunner membraan te gebruiken dan in de magnetostaten van HiFiMan. Dit zou het geluid realistischer en sneller moeten maken, zonder onnatuurlijk koud te worden.

De Jade II heeft een voedingsspanning van 550 tot 650 Volt nodig. De frequentierespons loopt van 7 Hz tot 90 kHz en dat is ruimer dan in dynamische en magnetostatische modellen. De algemene constructie van de hoofdtelefoon is erg licht. Hij is uitgerust met de beproefde hoofdbandconstructie van het model Ananda, die een groot verstelbereik heeft.

Idealiter wordt de Jade II gecombineerd met de juiste HiFiMan elektrostatische driver-versterker. Dit is gebaseerd op een klassiek transistorcircuit, dat werd gerealiseerd met moderne componenten. De ongewoon gevormde behuizing spreekt niet alleen de luisteraar aan, maar vormt ook het koellichaam voor de restwarmte van de transistors. Sleuven in de verhoogde bodem en aan de achterkant zorgen ook voor een permanente tocht rond de componenten. De volumeregeling wordt gerealiseerd, zoals gebruikelijk bij HiFiMan, met individuele weerstanden. Er kan op de lange termijn geen ongelijkheid tussen de kanalen zijn.

De Jade II heeft een RCA-ingang en een XLR-ingang, waar je aan de voorkant tussen kunt schakelen. De versterker kan ook worden gebruikt door elektrostatische apparaten van andere fabrikanten, mits voorzien van een Stax Pro-aansluiting.

De Jade II-combinatie van handset en versterker speelt uitstekend – ook erg hard – en is droog en gecontroleerd in de bas. In tegenstelling tot vergelijkbare modellen van andere fabrikanten, zou de hoeveelheid lage tonen exact goed gedoseerd zijn volgens HiFiMan, na een inspeeltijd van circa 100 uur.

Het doel van HiFiMan is om de Jade II-producten aan te bieden met een zeer uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Naar eigen zeggen is niet bezuinigd op weergave componenten. De behuizing van de versterker is echter betrekkelijk eenvoudig uitgevoerd en de hoofdtelefoon heeft diverse plastic onderdelen en imitatieleer verwerkt in de hoofdband. Ook een afstandsbediening is weggelaten, evenals een verlichting van de volumeregelaar.

HiFiMan Jade II: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie ontvangen maar op een Duitstalige website zagen wij een adviesprijs van 2.799 euro voor de hoofdtelefoon samen met de versterker.


EDITORS' CHOICE