NIEUWSAnthem Audio

Anthem introduceert ARC Genesis software (en een inruilactie)

Het Canadese audiomerk Anthem heeft een nieuwe versie van zijn room correction software uitgebracht. De nieuwe software, genaamd ARC Genesis, is gratis en kan worden gedownload van de website van Anthem. Anthem heeft ook een inruilactie op poten gezet. Wie een MRX-20 of AVM-60 koopt en een werkende versterker of (AV-) receiver inruilt, krijgt direct bij de koop een inruilpremie.

Anthem Arc Genesis

Anthem bouwt tweekanaals en meerkanaals versterkers en heeft zijn eigen visie op room correction software ontwikkeld. Medio april wordt de derde generatie van de software van Anthem gelanceerd, “ARC Genesis” genaamd.

Biedt ARC een meerwaarde? Onze recensent vond van wel. Lees onze recensie over de Anthem STR Integrated.

ARC Genesis borduurt voort op de vanaf het begin ingeslagen en succesvolle weg, maar dan wel met tal van aanpassingen en verbeteringen. Nieuwe eigenschappen van ARC Genesis zijn onder meer:

  • Verbeterde gebruikersinterface en grafisch ontwerp;
  • Ondersteuning van zowel Windows als MAC, inclusief het over en weer delen van bestanden;
  • Verbeterde algoritmes voor een nog natuurgetrouwere correctie;
  • Mogelijkheid tot het aanpassen van de targetcurve;
  • Opslaan, stoppen, starten en hervatten van de meting;
  • Opnieuw meten van afzonderlijke luidsprekers;
  • Mogelijkheid tot het personaliseren van meetrapporten

ARC Genesis is aanstonds gratis te downloaden vanaf de website van Anthem en is geschikt voor alle recentere producten van Anthem (10 & 20 serie), Paradigm (PBK) & Martin Logan.

Voor nader bijzonderheden over ARC Genesis kan de Nederlandse gebruiker ook de website van de importeur raadplegen, te vinden op https://www.lookenlisten.nl/arc.

Wat is ARC?

Aan de basis van ARC ligt een langlopend onderzoek ten grondslag, dat door het Canadese National Research Council samen met de Universiteit van Ottawa werd uitgevoerd. De bevindingen van dit onderzoek zijn verwerkt in de door Anthem ontwikkelde algoritmes, die tot uiting komen in de targetcurves. Deze targetcurves houden rekening met de werking van het menselijk brein en zullen voor nagenoeg iedere ruimte een juiste correctie uitvoeren, waarbij de muziek of filmsoundtrack steeds op een natuurlijke en aangename wijze ten gehore wordt gebracht. Hierin onderscheidt ARC (Genesis) zich van (!) alle andere ruimte correctie systemen. Daarnaast is ARC een volledig eigen ontwikkeling, zodat de implementatie van deze exclusieve technologie in de Anthem/Paradigm/Martin Logan hardware optimaal is en er geen aanpassingen of concessies nodig zijn.

Inruilactie bij aankoop Anthem MRX-20 en AVM60

Om de introductie van ARC Genesis en het Anthem product krachtig te promoten, zal de consument, als deze bij een deelnemende Anthem dealer een werkende versterker of (AV)receiver inruilt, bij de aankoop van een Anthem receiver of AV-processor een aantrekkelijke premie tegemoet kunnen zien. Deze premie wordt direct in mindering gebracht op de verkoopprijs.

Inruilpremies:

Model                                                             verkoopprijs                inruilpremie

Anthem MRX-520 AV-receiver                      € 1.999,-                     €   500,-

Anthem MRX-720 AV-receiver                      € 3.299,-                     €   750,-

Anthem MRX-1120 AV-receiver                    € 4.699,-                     € 1.000,-

Anthem AVM-60 AV-processor                    € 4.199,-                     €   750,-

De deelnemende Anthem dealers zijn te vinden op www.lookenlisten.nl.

De actie start vanaf heden en duurt zolang de voorraad strekt.

EDITORS' CHOICE