NIEUWS

B.audio B.amp: dual mono eindversterker, straks te zien in München

Het nog jonge Franse audiobedrijf B.audio heeft de B.amp aangekondigd, een tweekanaals eindversterker die ook gebrugd kan worden om dan als monoblok te functioneren. Het ingangstrapje werkt in klasse A. De eindtrappen werken in klasse AB. De B.amp is verkrijgbaar vanaf 30 april 2019 en zal ook aan het publiek op de komende High End audiobeurs in München getoond worden.

B.audio B.amp: tweekanaals eindversterker

B.audio werd opgericht door twee broers, Cédric en Sébastien Bermann, en is sinds 2016 in bedrijf. De producten van B.audio zijn handgemaakt in Mutzig, in de buurt van Straatsburg. De assemblage van de elektronische onderdelen en printen, evenals de behuizingcomponenten, worden lokaal uitgevoerd door partnerbedrijven.

De nieuwe B.amp is het derde product van het bedrijf. B.audio stelt natuurlijk dat de B.amp de perfecte partner is voor de B.dpr van het bedrijf, een DA-converter die voorzien is van een hoogwaardige volumeregeling. De B.amp is een in klasse AB werkende eindversterker, die is ontworpen om in de stereomodus te worden gebruikt, maar is de B.amp in de eerste plaats een volledig symmetrische monoblok. De B.amp is 450 x 385 x 112 mm groot, weegt 20 kilogram en biedt 120 Watt per kanaal in acht Ohm of 300 Watt in de overbrugde modus, ook aan acht Ohm.

De uitgangstransistoren werken dus in klasse AB, terwijl de Intelligent Output Drive (IOD)-technologie van het bedrijf gebruikmaakt van lokale feedback om de bijbehorende cross-oververvorming te elimineren. Bovendien beschikt de klasse-A push-pull drivertrap over zes transistors die specifiek zijn ontworpen om absolute immuniteit te waarborgen voor door luidsprekers gegenereerde retourstromen. B.Audio stelt dat dit resulteert in een uitstekende nauwkeurigheid van de geluidsweergave.

Het gebruik van lokale feedback in de meest kritieke stadia maakt een perfect lineaire bediening mogelijk, onder alle werkomstandigheden. Het volledige dual mono ontwerp maakt ook gebruik van volledig gescheiden voedingen voor elk kanaal om het risico van overspraak tijdens stroompieken te elimineren.

De B.amp is ontworpen door Olivier Hess. Het voorpaneel van het chassis is voorzien van CNC-gefreesd micro-gestraald aluminium. De hyperbolische voeten waarop de andere producten van B.audio staan, zijn ook aanwezig onder de B.amp.

B.audio zal exposeren op High End 2019 in München en is te vinden in hal 4, stand P14.

B.audio B.amp: prijs en leveringsinformatie

De B.amp is verkrijgbaar vanaf 30 april 2019. Voor een bedrag van 14.900 euro wisselt hij van eigenaar.

EDITORS' CHOICE