NIEUWSPiega

Piega Premium Wireless: high-end speakers met hi-res streaming

De Zwitserse luidsprekerbouwer Piega heeft zijn eerste draadloze luidsprekers geïntroduceerd. De productlijn, die voorzien is van streamingfunctionaliteit, heet Premium Wireless en heeft een drietal leden genaamd Premium Wireless 301, 501 en 701. De 301 is een monitorluidspreker, de andere twee zijn vloerstaanders. In de loop van deze maand zullen de nieuwe luidsprekers naar Nederland komen.

Piega Premium Wireless 301, 501 en 701: draadloze luidsprekers met streamingfunctionaliteit

“De Premium Wireless van Piega vertegenwoordigt een nieuwe generatie luidsprekers die een uitstekende geluidskwaliteit combineren met comfortabele afspeelmogelijkheden. State-of-the-art technologieën gecombineerd met een hoogwaardig ontwerp op basis van het visuele uiterlijk van de bestaande Premium-serie. Eenvoudig en snel te installeren. Wees nieuwsgierig, want het is tijd om meer te verwachten van draadloze luidsprekers,” aldus luidt de wervende tekst van het in Zwitserland gevestigde Piega.

De nieuwe luidsprekers zijn de eerste draadloze modellen van het Zwitserse bedrijf. Vergeet chocolade en horloges, Piega wil Zwitserland op de kaart zetten voor draadloze muzieksystemen. De luidsprekers zijn gebaseerd op de onlangs geïntroduceerde Premium luidsprekers en beschikken over de eigen, handgemaakte ribbon-tweeters en opvallende aluminium kasten.

Er zijn drie modellen in de Premium Wireless-productlijn die elk vergezeld kunnen worden door een Piega Connect. Dit is een kastje dat de koppeling vormt tussen een bestaand hifisysteem en de draadloze luidsprekers. Het kleinste model is de 301, een tweeweg monitormodel. De 501 en 701 zijn vloerstaanders. De systemen vormen hun eigen draadloze mesh-netwerk, zodat ze niet afhankelijk zijn van het wifi-netwerk van de gebruiker.

De Piega Connect maakt gebruik van Kleernet, een besturingssysteem waarmee luidsprekers gemakkelijk deel kunnen uitmaken van een groter systeem met meerdere kamers. De gebruiker kan zijn bron of andere componenten via de analoge en digitale ingangen (optisch en coaxiaal) op de Connect-box aansluiten en het systeem ondersteunt verliesloze hi-res-audio. Alle systemen worden ook geleverd met aptX bluetooth, zodat muzieksignaal rechtstreeks vanaf elk bluetooth-apparaat kan worden aangeboden, zoals een telefoon, tablet of laptop.

De Premium Wireless 301 is het instapmodel op stands en heeft de LDR 2642 MKII ribbon-tweeter, een 14 cm middentoner en een 100 watt versterker.

De vloerstaande Premium Wireless 501 is met een breedte van slechts 16 cm een slanke figuur. Hij heeft dezelfde tweeter als de 301, plus twee 12 cm middentoner / basdrivers en een 180 Watt versterker.

De topklasse Wireless 701 wordt geleverd met de LDR 3056 ribbon-tweeter, twee 14cm mid / bass-drivers en een 200 Watt versterker.

Piega Premium Wireless 301, 501 en 701: prijzen en uitvoeringen

Naar verwachting zullen de nieuwe luidsprekers in de loop van deze maand naar Nederland komen. Alle prijzen zijn per stuk:

  • Piega Premium 301 Active Wireless, aluminium met zilver front: 1.250 euro
  • Piega Premium 301 Active Wireless, zwart geanodiseerd, zwart front of wit gelakt, zilver front: 1.400 euro
  • Piega Premium 501 Active Wireless, aluminium met zilver front: 2.250 euro
  • Piega Premium 501 Active Wireless, zwart geanodiseerd, zwart front of wit gelakt, zilver front: 2.400 euro
  • Piega Premium 701 Active Wireless, aluminium met zilver front: 3.000 euro
  • Piega Premium 701 Active Wireless, zwart geanodiseerd, zwart front of wit gelakt, zilver front: 3.150 euro
  • Piega Connect (uitsluitend zwart): 499 euro

EDITORS' CHOICE