NIEUWSSVS

SVS kondigt Prime Pinnacle vloerstaande luidspreker aan

De Amerikaanse luidsprekerbouwer SVS heeft de Prime Pinnacle aangekondigd. De geheel nieuwe SVS-vloerstaande luidspreker is voorzien van een nieuwe driverarray, trickle-down technologie van de referentie Ultra Series-luidsprekers en prestaties die zowel veeleisende audiofielen als fans van homecinema zullen verrassen, aldus SVS.

SVS Prime Pinnacle: betaalbare vloerstaander

Het Amerikaanse SVS, fabrikant van luidsprekers, subwoofers en audio-accessoires, kondigt met trots de SVS Prime Pinnacle-luidspreker aan. De nieuweling is naar eigen zeggen de ultieme uitdrukking van wat SVS wilde bereiken met zijn Prime Series-luidsprekers, Prime Pinnacle levert audiofiele verfijning en muzikaliteit zonder een groot dynamisch bereik op te offeren; diepe, moeiteloze bas en alle opwinding van een luidspreker van wereldklasse, aldus SVS.

De Prime Pinnacle beschikt over een geheel nieuwe driverarray met een 5,25-inch middentoner, drie 6,5-inch woofers ondergebracht in afzonderlijke gepoorte subbehuizingen en een hoogwaardige 1-inch aluminium dome-tweeter. De middentoner van de Prime Pinnacle bevat een glasvezelcomposiet conus en andere ontwerpelementen van de referentie SVS Ultra Series-luidsprekers om een uitgebreid geluidsbeeld te garanderen met nauwkeurigheid, slam en impact.

SVS Prime Pinnacle: trio van woofers

Het trio van woofers in de Prime Pinnacle levert een enorme output en indrukwekkende lage frequentie-uitbreiding om de basis te leggen voor de muziek of filmbeleving. Ontworpen om de volle sensatie en opwinding van filmische kaskrakers over te brengen, maar toch verfijnd genoeg om een basgitaarsnaar en subtielste muzikale details met overtuigend realisme tot leven te brengen, levert de Prime Pinnacle een gedurfde luisterervaring op volledig gebied met alle audio-inhoud. Door het gebruik van drie 6,5-inch woofers met elk een eigen 2-inch poort, draagt de nieuwe vloerstaande luidspreker moeiteloos een muzikale bas over, terwijl hij een slanke, ruimtevriendelijke footprint behoudt.

Drie unieke afstemmingsfrequenties en afzonderlijke subbehuizingen voor het trio van 6,5-inch woofers belichamen de compromisloze aanpak die met Prime Pinnacle is genomen. Dit ontwerp zorgt ervoor dat alle drivers naadloos op elkaar aansluiten voor een zijdezachte overgang van de midrange naar de woofers, evenals een nauwkeurige frequentierespons, audiofiele verfijning en een hoge snelheid in transiënten; dit alles zonder in te boeten aan diepe, ruimte-energieke bas.

SVS Prime Pinnacle: tweeter

Glasheldere hoogtepunten met levensecht realisme komen voort uit de 1-inch aluminium dome-tweeter. Licht en efficiënt, de luchtige presentatie van de tweeter onthult moeiteloos muzikale en filmische details met onfeilbare helderheid, zelfs bij een hoog volume. De FEA-geoptimaliseerde diffuser zorgt voor een brede verspreiding voor een breed en overtuigend geluidsbeeld met een nauwkeurige frequentiekarakteristiek op en buiten de as, zodat iedereen in een thuistheater of luisterruimte dezelfde audio-ervaring van wereldklasse krijgt.

Uniek voor SVS, de SoundMatch drieweg cross-over is zo gestemd dat elke driver, van tweeter tot middentoner en middentoner tot woofers, naadloos past op een uitgebreide soundstage met nauwkeurige frequentierespons, precieze beeldvorming en de grootste “sweet spot” mogelijk. De topologie van de cross-over komt overeen met alle SVS-luidsprekers, dus de Prime Pinnacle is qua timbre afgestemd en kan worden geïntegreerd met elke luidspreker van de befaamde Prime of Ultra-serie voor de ultieme flexibiliteit bij het bouwen van een luidsprekersysteem voor een thuistheater.

SVS Prime Pinnacle: behuizing

De behuizing van Prime Pinnacle is akoestisch dood en stevig geschraagd en heeft vier onafhankelijke, akoestisch afgestemde interne kamers om elk potentieel voor resonanties of sonische artefacten te elimineren. Taps toelopende randen op de voorplaat van de Prime Tower-luidspreker en verzonken drivers minimaliseren de randdiffractie voor een heldere en precieze soundstage, terwijl functies zoals shorting-ringen en een diffuser voor tweeters zorgen voor akoestische verbeteringen met moderne, hoogwaardige visuele aantrekkingskracht.

“Toen we begonnen met het ontwerpen van de Prime Pinnacle-luidspreker, moest dit een eenvoudige uitvoering zijn die zo dicht mogelijk bij de prestaties van onze referentie Ultra Tower kwam, maar in een kamervriendelijker kastontwerp tegen een lagere prijs,” stelt Gary Yacoubian van SVS. “De realiteit is dat we meer tijd hebben besteed aan het bouwen van de Prime Pinnacle dan welke luidspreker ook in de geschiedenis van SVS, dus hij zou even geschikt zijn voor de eisen van veeleisende audiofielen en hardcore fans van hometheaters. Om nog verder te gaan, moest het profiel van Prime Pinnacle naadloos in elkaar overgaan en geweldig klinken in elke luisteromgeving. De toewijding heeft zijn vruchten afgeworpen omdat het echt alleen staat op zijn prijs en ver daarbuiten” aldus SVS.

De Prime Pinnacle heeft een nominale bandbreedte van 29 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB) en is voorzien en een afneembaar stoffen rooster. De vloerstaande luidspreker wordt geleverd in een prachtige afwerking in Piano Gloss Black of premium Black Ash houtnerf.

SVS Prime Pinnacle: prijs en leveringsinformatie

De prijzen voor de Prime Pinnacle-luidsprekers zijn 800 dollar per stuk voor de premium Black Ash en 900 dollar  per stuk voor de afwerking Piano Gloss Black. We weten niet of de luidsprekers ook naar Nederland zullen komen en voor welke prijs. Wie meer wil weten kan kijken op de website van SVS.


MERK

EDITORS' CHOICE