D’Agostino Momentum HD Preamplifier: upgrade van bestaand model

Dan D'Agostino Master Audio Systems heeft de nieuwe Momentum HD-voorversterker aangekondigd, feitelijk een upgrade van de bestaande Momentum-voorversterker. De nieuwe Momentum bouwt voort op hetzelfde platform en voegt volgens de ontwerper de nieuwe HD-status toe door de High Dynamic- en High Definition-verbeteringen die in deze upgrade zijn opgenomen. De Momentum HD-voorversterker bevat verbeteringen in de stroomvoorziening, audiocircuits en besturingssecties.

Dan D’Agostino Momentum HD Preamplifier

Het in de VS gevestigde Dan D'Agostino Master Audio Systems heeft zijn bestaande voorversterker genaamd Momentum Preamplifier herzien en een aantal verbeteringen doorgevoerd. De nieuwe versie van de voorversterker wordt uitgebracht als Momentum HD Preamplifier.

De eerste verbetering is de vervanging van de hoofdtransformator, die 33 procent groter is in vergelijking met de transformator in de originele Momentum. Een unieke wikkelingstechnologie, die voor het eerst werd gebruikt in de Momentum M400-versterker, levert meer vermogen uit dezelfde footprint. Door gebruik te maken van deze verbeterde voedingsmogelijkheden werken de eindtrappen nu op een spanningsrail die 36 procent hoger ligt.

Verder is de ingangstrap herzien. Een volledig nieuwe discrete differentiële FET-ingangstrap heeft twee stroombronnen per poot en een ingangsimpedantie van meer dan 1 MOhm. Deze ultrahoge ingangsimpedantie isoleert naar eigen zeggen de ingangstrap en dus het gehele audiosignaalpad van externe variabelen.

Ook nieuw is de bluetooth-technologie op de meegeleverde afstandsbediening. Met gebruik van bluetooth is het bereik van de afstandsbediening met een factor vijf groter en wordt het signaal van de afstandbediening niet of minder belemmerd door eventuele obstakels. Een IR-afstandbediening kan immers minder goed met obstakels omgaan. Er is ook een nieuw ontworpen schakeling voor toon- en volumeregeling.

Het industriële ontwerp is bijgewerkt met de kenmerkende koperen elementen die opnieuw zijn vormgegeven om beter te passen bij de Momentum M400- en S250-versterkers. De Momentum HD is verkrijgbaar in zilver of zwart.

Dan D’Agostino Momentum HD Preamplifier: prijs en leveringsinformatie

De Dan D'Agostino Momentum HD-voorversterker heeft in de VS een adviesprijs van 40.000 dollar. Eigenaren van de bestaande Momentum-voorversterker kunnen upgraden naar de nieuwe Momentum HD Preamplifier. De upgrade omvat alleen elektronische uitbreidingen. Het originele metaalwerk blijft behouden. De prijs voor de upgrade van een bestaande Momentum Preamplifier is 7.500 dollar.

Prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met onder andere wisselkoersschommelingen, transportkosten, importheffingen en het lokale BTW-tarief. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Momentum HD Preamplifier en de upgrade beschikbaar zullen zijn.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »