Raidho TD4.2: manshoge kostbare vloerstaanders met Diamond-drivers

De Deense luidsprekerbouwer Raidho heeft de TD4.2 gelanceerd, een vloerstaande luidspreker die ruim anderhalve meter hoog is. De TD4.2 heeft diamant-gecoate conussen en kost dus wel een paar centen. De luidspreker zal aan het publiek worden getoond op de komende Axpona audiobeurs en later dit jaar op de High End beurs in München.

Raidho TD 4.2: afgeleid van vlaggenschip TD4.8

Voortbouwend op de D4.1 hebben hoofdontwerper Benno Baun Meldgaard en zijn team van Raidho de technologieën gebruikt in het vlaggenschip Raidho TD4.8 aangepast en zo de nieuwe TD4.2 gemaakt.

Ontworpen en gebouwd in Denemarken met het ontwerp van Michael Børresen, heeft de TD4.2 ook de nieuwe Tantalum-Diamond-drivers en de bijgewerkte ribbon-tweeter. Door de Tantalum-coating aan de Diamond-drivers toe te voegen, heeft Raidho een conus gebouwd die nog stijver is.

De conus heeft vijf lagen met nog hogere niveaus van interne demping. In combinatie met het opgewaardeerde magneetsysteem met de nieuwe SD-kap, sterkere magneten en een betere spoel, belooft de TD4.2 de kwaliteiten van de TD4.8 te geven, maar dan in een formaat dat iets kamervriendelijker is. De tweeter is ook herzien en voorzien van een krachtiger magneetsysteem, waardoor de gevoeligheid is verhoogd. Ten slotte is de binnenkant van de kast ook verbeterd.

Raidho TD 4.2: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de nieuwe TD4.2 van Raidho in de winkel zal staan. Raidho zal het nieuwe model introduceren op de Axpona beurs in kamer 434 en vervolgens op de beursvloer van High End München 2019 in Atrium 4.2 kamer E 227. De verkoopprijs begint bij 100.000 euro in glanzend zwart. Walnut burl of een aangepaste kleur is wat duurder: 125.000 euro. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

MERK

EDITORS' CHOICE