NIEUWSPro-Ject

Pro-Ject lanceert Ringo Starr Peace & Love Turntable

Jarenlang werkte draaitafelproducent Pro-Ject Audio Systems samen met kunstenaars aan de oprichting van de Pro-Ject Artist Collaboration Series. Er zijn draaitafels gewijd aan onder andere The Beatles, The Rolling Stones en binnenkort komt er een model in de winkel te liggen dat is gewijd aan rockband Guns N’Roses. Draaitafels met als thema The Beatles zijn er in verschillende uitvoeringen. Na verschillende modellen rond de Fab Four uit Liverpool, volgt een exemplaar dat is opgedragen aan Ringo Starr, de nieuwe Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love Turntable.

Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love Turntable: ontworpen door Ringo Starr

Het begon allemaal in 2014 met de eerste platenspelermodellen van Pro-Ject Audio Systems, die zich onderscheidden van conventionele productiemodellen met een heel speciaal ontwerp, een ontwerp dat ofwel werd ontwikkeld in samenwerking met een kunstenaar of werd toegewijd aan een speciale kunstenaar. De productlijn heeft de naam Pro-Ject Artist Collaboration Series gekregen.

Tot op heden zijn reeds zeven platenspelers rond The Beatles geïntroduceerd. De nieuwe Pro-Ject Ringo Starr Peace & Live Turntable is het tweede model in de solo-serie na de George Harrison draaitafel. De nieuwe draaitafel heeft een speciale eigenschap: het uiterlijk is ontworpen door Ringo Starr zelf. Ringo Starr, voormalig drummer van The Beatles en al weer wat jaren succesvol als soloartiest, viert dit jaar de 30ste verjaardag van zijn zogenaamde All Starr-band. Dit evenement is opgedragen aan de nieuwe Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love Turntable.

De nieuwe Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love Turntable is gebaseerd op de Essential III, een bestaand model van Pro-Ject dat naar eigen zeggen gericht is op veeleisende vinyl beginners. De basis is een resonantiearm mdf-chassis dat rust op speciaal ontworpen voeten die zorgen voor een optimale ontkoppeling en die ervoor zorgen dat de plaatsing van de draaitafel niet zo kritisch is. Ideaal dus voor luisteraars die niet bezig willen zijn met plaatsen en instellen maar vooral snel hun eerste plaat willen opzetten.

Het draaiplateau is van acryl gemaakt. Acryl heeft goede akoestische eigenschappen en in dit geval is er ook nog het voordeel dat je er doorheen kunt kijken, zolang er geen plaat op het draaiplateau ligt. Is het ontwerp mooi om te zien? Dat mag een ieder voor zichzelf uitmaken. De Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love draaitafel is behoorlijk kleurrijk en is dus in ieder geval een echte eyecatcher in de woonkamer. Het is weer eens wat anders dan zwart of wit.

De aandrijving van het draaiplateau gaat met een riem. De as is van roestvrij staal. De motor is een synchrone motor met geïntegreerde regeling en gelijkstroomvoeding, die motortrillingen en spanningfluctuaties minimaliseert. Op de motoras bevindt zich een met diamant gesneden aluminium poelie. De selectie van de snelheid gebeurt handmatig door de riem op de poelie te draaien en kan worden ingesteld op 33 1/3 of 45 rondjes per minuut.

De toonarm van de nieuwe Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love Turntable is een typische vertegenwoordiger van Pro-Ject Audiosystemen in deze prijsklasse, namelijk een aluminium arm van 8,6 inch met saffierlagers. De arm kan natuurlijk worden ingesteld, maar de draaitafel wordt speelklaar geleverd met een voorgemonteerd mm-element van Ortofon van het type OM10.

De nieuwe Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love draaitafel is 420 x 112 x 330 millimeter groot en weegt vijf kilogram. Een bijpassende stofkap, die met een enkele beweging kan worden verwijderd, wordt meegeleverd. Een hoogwaardige cinch-kabel wordt ook meegeleverd.

Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love Turntable: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Pro-Ject Ringo Starr Peace & Love Turntable is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 500 euro.

 

 

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE