NIEUWS

RCM Technology Dipolith Sub: richtinggevoelige open subwoofer

Het Duitse RCM Technology heeft een ongebruikelijk geconstrueerde actieve subwoofer gebouwd, genaamd Dipolith Sub. De nieuwe Dipolith Sub werkt volgens het dipoolprincipe en heeft een uitgesproken richtingsgevoeligheid. De lage tonen bereiken de oren van de luisteraar zonder onnodige reflecties en resonanties, aldus RCM Technology.

RCM Technology Dipolith Sub

Het in de Duitse plaats Paderborn gevestigde RCM Technology is de bouwer van de Dipolith, een actieve luidspreker zonder kast, althans zonder klankkast. Belangstellenden kunnen de luidspreker bij de maker beluisteren en kunnen in verregaande mate de kleur en uitvoering bepalen. De klank van de Dipolith is volgens RCM vergelijkbaar met elektrostatische en magnetostatische luidsprekers.

RCM Technology heeft nu ook een actieve instelbare subwoofer uitgebracht genaamd Dipolith Sub. Deze is bedoeld als aanvulling voor alle luidsprekers met een vlak membraan en dat is niet alleen het eigen model Dipolith maar feitelijk alle of veel elektrostatische en magnetostatische luidsprekers. De conus van de driver heeft een diameter van 38 centimeter.

De Dipolith Sub heeft een bijzondere constructie. De kast is open en de Dipolith Sub is richtinggevoelig. Volgens RCM gaan de lage tonen niet het hele huis door maar gaan ze zonder onnodige reflecties en resonanties naar de oren van de luisteraar. Bovendien produceert de open kast van de Dipolith Sub vrijwel geen resonanties in de behuizing. De lage tonen hebben daarmee dezelfde transparantie als de middentonen en hoge tonen van luidsprekers met een vlak membraan.

De subwoofer wisselt voor een bedrag van 3.750 euro van eigenaar. Meer weten? Kijk dan op de website van RCM Technology.


EDITORS' CHOICE