Atoll ST200 Signature: streamer, DA-converter en voorversterker

De Franse audiofabrikant Atoll Electronique heeft een netwerkspeler aan zijn Signature–productlijn toegevoegd, genaamd ST200 Signature, die ook kan worden gebruikt als voorversterker dankzij een tweetal analoge ingangen en volumeregeling. De gangbare formaten worden ondersteund en toegang tot Qobuz, Tidal en Deezer is geïntegreerd. De ST200 Signature heeft ook digitale aansluitingen.

Atoll ST200 Signature: streamer, DA-converter en voorversterker in één kast

Het Franse Atoll Electronique heeft de ST200 Signature uitgebracht. De nieuwe ST200 Signature is een voorversterker met een tweetal analoge cinch-ingangen, een viertal digitale ingangen en een volumeregeling. Aan boord bevindt zich ook een streamer die via draadloos of bekabeld ethernet verbinding kan maken met een NAS of met internetradio of de streamingdiensten Qobuz, Tidal en Deezer. De ST200 Signature heeft ook een usb-aansluiting, maar die is voor verbinding met usb-geheugen en niet voor verbinding met een computer.

Via de gratis app voor iOS en Android kan de analoge volumeregeling op afstand worden bestuurd. Op deze manier gaat er volgens Atoll geen resolutie verloren. Onder de motorkap zijn afzonderlijke voedingen voor digitale en analoge secties, een Burr Brown PCM 1792 DAC-chip en een klasse A eindtrap.

De streamer ondersteunt gapless playback. De gebruiker kan de ST200 Signature niet alleen met een app bedienen maar ook met de IR-afstandbediening of met de knoppen op het frontpaneel. Het central TFT-display heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Atoll ST200 Signature: prijs en leveringsinformatie

De Atoll ST1200 Signature is leverbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering en wisselt voor 2.000 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE