Atoll DAC100 Signature: kleine DA-converter die ook DSD afspeelt

Het Franse audiobedrijf Atoll Electronique heeft de DAC100 Signature uitgebracht, een DA-converter die ook DSD kan afspelen. De DAC100 Signature is verkrijgbaar in zilverkleurige en zwarte uitvoering en is voorzien van chips van Burr Brown. Analoge en digitale schakelingen hebben een aparte voeding.

Atoll DAC100 Signature

Atoll Electronique heeft de DAC100 Signature uitgebracht, een DA-converter die voorzien is van een ruime hoeveelheid ingangen en twee digitale uitgangen. De nieuwe de DAC100 Signature is feitelijk een upgrade van de DAC100SE. Deze laatste is niet meer te vinden op de website van het Franse bedrijf dus de DAC100 Signature is niet alleen een upgrade maar ook een opvolger en vervanger.

Volgens importeur Belram verbetert de nieuwe DA-converter vele bronnen, zoals computers, handheld apparaten, met een zeer nauwkeurige weergave van het muziek signaal. Het is ook de perfecte metgezel voor een cd-speler of cd-loopwerk, bijvoorbeeld de DR200 transport. De DAC100 Signature kan worden gebruikt met de Atoll FSRC (Full System Remote Control), een optionele afstandsbediening, voor het aansturen van de bronkeuze en de demping van het uitgangsniveau.

De USB (B type) ingang maakt de conversie van bestanden naar 24-bit/192 kHz en DSD64 & DSD128 mogelijk. Ook nieuw is een verbetering van de audiotrappen en filtering met MKP-condensatoren. Het toestel bezit twee onafhankelijke transformatoren, waaronder één uitsluitend voor de analoge weergave.De conversiechip is van Burr Brown type PCM1796. De uitgangstrappen hebben discrete componenten zonder terugkoppeling. De optische en coaxiale ingangen accepteren signaal met een bitrate van 16-24bit en een frequentie van 44,1 kHz, 48 kHz, 96 kHz en 192 kHz.

Het apparaat is relatief klein, 320 x 210 x 60 millimeter, en weegt twee kilogram.

Atoll DAC100 Signature: prijs en leveringsinformatie

De DAC100 Signature is verkrijgbaar in zwart of zilver en heeft een adviesprijs van 600 euro.

EDITORS' CHOICE