NIEUWSGeneva

Geneva Touring/S+ en Acustica Lounge Radio: nieuwe DAB+ radio's

Geneva introduceert twee nieuwe DAB+/FM-radio’s met bluetooth-connectiviteit genaamd Touring/S+ en Acustica Lounge Radio. Beide toestellen combineren een goed geluid met een luxueuze afwerking en een aantrekkelijke look. Het kleinste model heeft een oplaadbare batterij aan boord voor twintig uur muziekplezier. Eind maart 2019 liggen ze in de winkel.

Geneva Touring/S+ en Acustica Lounge Radio

Het in 2006 opgerichte en in Zwitserland gevestigde Geneva heeft een tweetal radio’s aangekondigd die zowel FM als DAB+ kunnen ontvangen. “Eenvoud toevoegen aan geavanceerde elektronische producten is al jaar en dag de missie van Geneva. Ook bij de introductie van deze twee nieuwe toestellen hebben ze dit credo aangehouden. Ze hielden de looks clean en tijdloos door gebruik te maken van subtiele lijnen en duurzame materialen,” aldus het persbericht van Geneva.

Op de aluminium bovenkant zijn lasergegraveerde aanraaktoetsen en een CNC-afgewerkte draaiknop waarmee alle functies kunnen worden bediend. De rest van het toestel is bekleed met Zwitsers eco-leder dat ook vaak gebruikt wordt voor high-end camera's.

De radio's zijn zeer eenvoudig te bedienen: kies tussen DAB+ of FM-radio met zes presets, Bluetooth om vanaf digitale apparaten te streamen, of sluit ze rechtstreeks aan met een 3,5 mm jack.

De nieuwe Touring/S+, het kleinste model, heeft nieuwe elektronica en akoestiek. Hert apparaat is voorzien van twee full range drivers en een krachtige klasse D-versterker. Een passieve radiator ondersteunt de weergave van lage tonen. De Touring/S+ zou tot 100 dB geluidsdruk moeten kunnen weergeven. De ingebouwde oplaadbare accu kan tot twintig uur muziekplezier geven.

Het grotere model, de Acustica Lounge Radio, heeft geen accu aan boord en is bedoeld voor thuisgebruik. Hij heeft een 3,5-inch woofer en een 3/4-inch dome tweeter die worden aangestuurd door een klasse D-versterker  Dankzij de ingebouwde wekker kan de gebruiker wakker worden met zijn favoriete muziek.

Geneva Touring/S+ en Acustica Lounge: prijzen en leveringsinformatie

Beide radio's zijn vanaf eind maart 2019 verkrijgbaar in de klassieke Geneva-kleuren: zwart, wit, cognac of rood. De Touring/S+ heeft een advies verkoopprijs van 229 euro en de Acustica Lounge Radio wisselt straks voor een bedrag van 299 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE