Pro-Ject Stereo Box DS2: stereoversterker met phono-trap en bluetooth

De nieuwe Pro-Ject Stereo Box DS2, de nieuwste toevoeging van het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems aan de Pro-Ject Box Design DS2-productlijn, is een geïntegreerde stereoversterker die speciaal is ontworpen voor analoge bronnen. Naast gewone analoge cinch-lijningangen is ook een draaitafelingang beschikbaar. Is er dan niets digitaal? Toch wel, want de Stereo Box DS2 is voorzien van bluetooth-connectiviteit.

Pro-Ject Stereo Box DS2: kleine stereoversterker

De intentie van het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems rond de Box Design-productlijn is om te voorzien in een verscheidenheid van taken voor vele verschillende toepassingen en dat alles samengepakt in een kleine behuizing. De nieuwste toevoeging aan de Box Design-productlijn is de Stereo Box DS2. Pro-Ject zegt te willen focussen op de essentie en stelt dat de geluidskwaliteit onberispelijk is.

De nieuwe Pro-Ject Stereo Box DS2 is een dual mono ontwerp en kan een vermogen leveren van twee keer 80 Watt aan acht Ohm of zelfs twee keer 135 watt aan vier Ohm. Pro-Ject belooft dat de nieuwe Pro-Ject Stereo Box DS2 in staat is om een verscheidenheid aan luidsprekersystemen optimaal aan te sturen.

De focus is, zoals gezegd, op analoge bronnen dus zijn drie analoge cinch-ingangen beschikbaar. De vierde analoge ingang is uitgevoerd als phono-trap en is geschikt voor zowel mm- als mc-elementen. Welk systeem wordt gebruikt, wordt bepaald door een schakelaar op de achterkant. De impedantie voor elementen veronderstelt een waarde van 47 Ohm voor mm-elementen en 100 Ohm voor mc-elementen.

Hoewel de nadruk ligt op analoge bronnen, is de digitale wereld bij de nieuwe Pro-Ject Stereo Box DS2 niet volledig buitengehouden. De Stereo Box DS2 heeft een geïntegreerde bluetooth-module. Deze bluetooth-module ondersteunt onder meer aptX, zodat met de juiste smartphones, tablets of draagbare audiospelers een signaaloverdracht vergelijkbaar met cd-kwaliteit kan worden bereikt.

Een ander speciaal kenmerk van de nieuwe Pro-Ject Stereo Box DS2 is de aanwezigheid van een ingebouwde hoofdtelefoonversterker heeft, die is gebouwd als een apart circuit en toegankelijk via een 6,3 mm jackplug-aansluiting direct aan de voorkant.

De nieuwe Pro-Ject Stereo Box DS2 biedt solide schroefklemmen voor het aansluiten van de luidsprekersystemen. De gebruiker kan luidsprekers met bananenstekkers gebruiken of blank draad. De nieuwe Pro-Ject Stereo Box DS2 heeft ook twee line-outs, één met een vast niveau en de andere met variabel niveau. Een 12 Volt trigger-ingang en uitgang regelt eventueel mee aan/uitschakelen met andere apparaten. Een bijpassende IR-afstandsbediening is ook bij de levering inbegrepen. De volumeknop is gemotoriseerd.

De behuizing van de Stereo Box DS2 is van aluminium en staal en is leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering. Optioneel kunnen zijpanelen van echt hout worden geleverd in de kleuren eucalyptus of walnoot.

Pro-Ject Audio Stereo Box DS2: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de Stereo Box DS2 in de winkel zal liggen en wij hebben ook nog geen officiële prijsinformatie. Op een Duitstalige website zagen wij een prijs van net geen 800 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE