NIEUWSDirac

Dirac toont laatste versie van Dirac 3D Audio op MWC 2019

Sinan Kökbugur | 25 februari 2019 | Fotografie Fabrikant | Dirac

Dirac Research, het Zweedse bedrijf achter de Dirac Live software, heeft de MWC 2019 aangegrepen om de nieuwste versie van Dirac 3D Audio voor draagbare apparaten aan het publiek te tonen. Volgens Dirac is de markt voor draagbare apparaten groot en willen steeds meer gebruikers een 3D-geluidsbeleving op hun draagbare apparaat of hoofdtelefoon. 

Dirac 3D Audio

Dirac Research wil met Dirac 3D Audio een ruimtelijke geluidsweergave naar draagbare apparaten brengen. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere Dynamic HRTFs ontwikkeld (head-related transfer functions).

Lars Isaksson, afdelingshoofd van Dirac’s XR Audio, stelt dat steeds meer gebruikers draagbare apparaten gebruiken voor het spelen van spelletjes of het kijken van films. Dirac 3D Audio kan daarbij de geluidsbeleving aanzienlijk verbeteren. Spelletjes zijn realistischer en geluid lijkt van alle kanten te komen. Wie een film kijkt komt met gebruik van Dirac 3D Audio midden in de actie te staan, aldus Dirac’s Isaksson.

Diverse fabrikanten maken volgens Dirac al gebruik van de techniek van Dirac, zoals Huawei, Xianomi, Oppo, OnePlus en Motorola. Aangezien 5G-netwerken overal in aanbouw zijn en de consument straks overal snel internet tot zijn beschikking heeft, zullen ook meer spelletjes en films via draagbare apparaten geconsumeerd worden. Volgens Dirac is het dan ook logisch om ondersteuning van 3D Audio op mobiele apparaten mogelijk te maken.

Wie nieuwsgierig is kan nu naar Barcelona afreizen voor een bezoek aan het Mobile World Congress (MWC). Dirac Research staat in hal 2 stand 2B64MR.


EDITORS' CHOICE