NIEUWSAirTight

Air Tight ATM-300R: single-ended triode met 300B-buizen

Het Japanse audiomerk Air Tight heeft de ATM-300 Anniversary als inspiratiebron gebruikt voor de ontwikkeling van de ATM-300R, een eindversterker met 300B-buizen. De ATM-300R is een single-ended triodeschakeling. Het vermogen is niet hoog maar de weergave is loepzuiver volgens de bouwers. 

Air Tight ATM-300R

AIr Tight bouwt voornamelijk buizenversterkers. Atsushi Miura, oprichter van het Japanse Air Tight, presenteert naar eigen zeggen een nieuwe mijlpaal: The Ultimate Single Ended Triode For 300B Lovers. De lancering van de ATM-300 Anniversary in 2016 heeft de oprichter van Air Tight geïnspireerd om intensiever om te gaan met het 300B-circuit. Hoe klinkt een versterker van Air Tight? Lees onze recensie over de Air Tight ATM-300 waar de ATM-300 Anniversary en de nieuwe ATM-300R van zijn afgeleid.

De nieuwe ATM-300R is gebouwd door Y. Hayashiguchi en K. Hamada onder leiding van Miura-san. R staat voor Reference. Het resultaat is volgens de makers indrukwekkend. Atsushi Miura belooft een 300B single-ended triode zonder verkleuring, hoogste tonale zuiverheid en een nog realistischere geluidservaring.

Anders dan in eerdere modellen, is de plaatsing van een handgewikkelde voedingstransformator die in eigen huis is ontwikkeld. Er zijn ook nieuwe Tamura-uitgangstransformatoren geplaatst die speciaal voor Air Tight zijn geproduceerd, De Air Tight ATM-300R heeft een volumeregeling, maar kan natuurlijk ook worden gebruikt als een eindversterker.

Het uitgangsvermogen is negen Watt per kanaal. Het frequentiebereik loopt van 30 Hz tot 40 kHz (-1 dB / 1 Watt). De dempingsfactor is met een waarde van zeven laag te noemen, maar dat is vaker met buizenversterkers. Met een beetje gevoelige luidspreker in een niet al te grote ruimte zou de luisteraar niets tekort moeten komen.

Air Tight ATM-300R: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de Air Tight ATM-300R in Nederland verkrijgbaar zal zijn en voor welke prijs. Op een Duitstalige website zagen wij een prijs vanaf 14.500 euro, afhankelijk van de buisconfiguratie.

MERK

EDITORS' CHOICE