NIEUWSHiFiMan

HiFiMan lanceert eerste draadloze luidspreker (en Ananda-BT)

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft zijn eerste draadloze luidspreker uitgebracht genaamd BT1000. De nieuwe luidspreker maakt verbinding via bluetooth en ondersteunt alle gebruikelijke codecs. Ook heeft HiFiMan een draadloze versie van de Ananda uitgebracht, een open magnetostatische hoofdtelefoon, genaamd Ananda-BT.

HiFiMan BA1000: de eerste draadloze luidspreker van het merk

De markt van draadloze luidsprekers is overvol maar er kan er altijd nog wel eentje bij. HiFiMan bouwt onderscheidende hoofdtelefoons en wellicht is de nieuwe BA1000 een onderscheidende luidspreker.

De BA1000 is compatibel met de gangbare bluetooth-codecs zoals aptX, SBC (Subband Codec) en LHDC (Low Latency en High Definition Audio Codec). De BA1000 heeft een vermogen van 30 Watt. De afmetingen zijn 8,1 x 3,3 x 3,42 inch en hij weegt 1,4 kilogram. Het opgegeven frequentiebereik is 65 Hz tot 35 kHz en de opgegeven speeltijd met een volle accu is 72 uur.

Ook is er een line-in-ingang waarmee gebruikers twee luidsprekers kunnen verbinden voor stereogeluid.

De BA1000 is in maart verkrijgbaar. De prijs in de VS is net geen 600 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

HiFiMan Ananda-BT

Het bedrijf kondigde ook een draadloze versie van de Ananda aan, een open magnetostatische hoofdtelefoon,genaamd Ananda-BT. De Ananda-BT ondersteunt signaal tot 24-bit/96 kHz via bluetooth en 24-bit/192 kHz wanneer de hoofdtelefoon met een USB-C-kabel is verbonden met de bron.

Functies omvatten een ingebouwde usb-dac en hoofdtelefoonversterker; compatibiliteit met aptX HD-, SBC- en LHDC-codecs. Het frequentiebereik loopt van 8 Hz tot 55 kHz. De gevoeligheid is 103dB en een volle accu zou 13,5 uur muziekplezier moeten geven..

Ook de Ananda-BT is vanaf maart 2019 verkrijgbaar. De adviesprijs is net geen 1.200 dollar. De prijs voor Nederland moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE