NIEUWSPanasonic

Panasonic SC-PMX94 en RX-D70BT: compact hifisysteem en tafelradio

Het Japanse audiomerk Panasonic heeft de SC-PMX94 aangekondigd, een compact alles-in-één systeem dat wordt geleverd met luidsprekers. Dit compact systeem is ook in staat om DSD af te spelen. Daarnaast heeft Panasonic een draagbare radio uitgebracht die voorzien is van de modernste verbindingsmogelijkheden, maar die ook is staat is om cd’s af te spelen. In het tweede kwartaal van 2019 komen de apparaten op de markt.

Panasonic SC-PMX94: compact alles-in-één systeem met luidsprekers

Panasonic kondigt de introductie aan van een nieuw microsysteem, de SC-PMX94. Dit model beschikt over een nieuwe AUX-IN Auto Play-functie. Met deze functie kan men moeiteloos naar gestreamde muziek luisteren via apparaten als Chromecast Audio. Het systeem hoeft niet eens aan te staan om te kunnen beginnen met afspelen.

Door toevoeging van een optische ingang, biedt het PMX94 microsysteem van Panasonic een verbeterde luisterervaring tijdens het televisiekijken. Een aantrekkelijk design en de geluidsexpertise van Panasonic zorgen ervoor dat de PMX94 net zo spectaculair klinkt als hij eruitziet. Geavanceerde functies als Space Tune en AUX-IN Auto Play betekenen dat Panasonic een koploper blijft als het gaat om eigentijds lifestyle-geluid, aldus de wervende tekst van Panasonic.

Panasonic verlegt de grenzen van eigentijdse audio met het nieuwste PMX microsysteem waarmee luisteren naar muziek vanaf diverse bronnen mogelijk is. Het systeem beschikt over een nieuwe Autoplay-functie die automatisch muziek begint af te spelen wanneer muziek wordt waargenomen via de Aux-in-aansluiting. Zelfs wanneer de PMX94 is uitgeschakeld en er muziek wordt gestreamd naar een apparaat dat is aangesloten op de Aux-in, wordt het microsysteem automatisch ingeschakeld en wordt de juiste invoer geselecteerd. Voor nog meer bedieningsgemak kan de luisteraar met de Panasonic Music Streaming App afspeellijsten aanmaken of nummers verslepen om de volgorde van de afgespeelde nummers te veranderen.

Door het gebruik van hifi-onderdelen zoals alumicroum elektrolytische condensators en condensators met een gemetalliseerd polyester folie produceert het nieuwe PMX-systeem van Panasonic naar eigen zeggen hi-res audio met een geluid dat de oorspronkelijke opname zeer dicht benadert. Door een unieke chipset van audiofiele kwaliteit en een USB B-ingang wordt bij het luisteren naar muziek vanaf een pc uitgevoerd door de superieure DA-converter van het systeem in plaats van door de inferieure geluidskaart van de computer.

Alle details en nuances die tegenwoordig te vinden zijn in hi-res audioformaten zoals DSD, FLAC, WAV en AIFF worden weergegeven, zodat de luisteraar kan genieten van geluid van studiokwaliteit. Naast Bluetooth, FM/DAB+-radio en cd-weergave heeft de PMX94 ook een optische ingang die kan worden verbonden met een tv. Het krachtige systeem van 120 Watt produceert geluid met een veel grotere diepte en helderheid dan de eigen luidsprekers van een tv.

De PMX94 wordt aangedreven door de nieuwste generatie LincsD-amp en heeft drieweg luidsprekers met silk dome-tweeters, piezo-tweeters en een woofer met PPconus van bamboekoolstof die een natuurlijk, onvervormd geluid produceren.

Panasonic SC-PMX94: kenmerken

 • 120 Watt vermogen (RMS)
 • 3e-generatie LincsD-Amp
 • Hi-res audio, waaronder 24-bits/192 kHz FLAC, AIFF, WAV en DSD 2,8 MHz
 • USB A en USB B met DAC
 • Luidsprekeraansluitingen met schroef die compatibel zijn met extra zware luidsprekerkabels
 • Woofer met PP-conus van bamboekoolstof van 14 cm
 • Silk dome-tweeter van 1,9 cm
 • Piezo-tweeter van 1,5 cm
 • Optische ingang compatibel met tv's
 • AUX-IN Auto Play (3,5mm-stereominiaansluiting)
 • Audio-ingang (RCA stereo phono's)
 • Panasonic Music Streaming App
 • CD, FM, DAB, DAB+, Bluetooth
 • Aluminium voorpaneel en volumeknop
 • Afneembare luidsprekergrilles

 

Panasonic SC-PMX94: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe SC-PMX94 van Panasonic ligt in de winkel vanaf april 2019. De koper kan kiezen tussen zilverkleurige of zwarte uitvoering. Voor een bedrag van 299 euro gaat de SC-PMX94 over de toonbank.

Panasonic RX-D70BT: DAB-radio en cd-speler met bluetooth-connectiviteit

Panasonic kondigt voorts de introductie aan van de luxe uitgevoerde RX-D70BT DAB+-radio. Met deze veelzijdige radio kan niet alleen worden afgestemd op FM- en DAB+-zenders. Hij vervult ook de rol van een modern muzieksysteem dat cd's afspeelt en geavanceerde functionaliteiten biedt voor het draadloos streamen van muziek en podcasts via bluetooth.

Daarnaast heeft hij usb- en aux-ingangen waarop smartphones, tablets, pc’s en allerlei traditionele audioapparatuur kunnen worden aangesloten. De RX-D70BT produceert met zijn compacte body geluid van hoge kwaliteit en is gemakkelijk te bedienen dankzij het grote, duidelijke dot matrix-scherm en alle ergonomisch vormgegeven knoppen, aldus Panasonic.

Door zijn stijlvolle moderne design zal de RX-D70BT in ieder interieur passen. De radio heeft een slim ingebouwd handvat en werkt ook op batterijen, zodat gebruikers overal naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. De RX-D70BT is ideaal voor dagelijks gebruik door de combinatie van draagbaarheid, bedieningsgemak, een stijlvol design en de mogelijkheid om af te spelen vanaf uiteenlopende bronnen en formaten.

De RX-D70BT heeft aan de voorkant een groot, duidelijk zichtbaar scrollend dot matrixscherm. Als er wordt geluisterd naar muziek, kan de luisteraar met één blik op het scherm informatie aflezen over het genre, de naam van de artiest, de titel van het nummer en het album plus de naam van de zender en alle andere visuele informatie die het radiostation via RDS verzendt.

Panasonic RX-D70BT: makkelijk te bedienen en voorzien van een handvat

In plaats van een op een menu gebaseerd bedieningsysteem, dat complex en tijdrovend kan zijn, zitten er knoppen op het voorpaneel van de RX-D70BT waarmee de gebruiker snel en eenvoudig door nummers of radiozenders heen kan lopen of ze kan kiezen of afspelen. De knoppen kunnen ook worden gebruikt om tot 60 voorkeurzenders op te slaan (30 FM- en 30 DAB-zenders). Bij cd’s kunnen individuele tracks (tot nummer 99) eenvoudig worden geselecteerd door het tracknummer te kiezen en op afspelen te drukken. De niet te kleine knoppen steken iets uit en hebben diagonaal afgeschuinde randen, waardoor vingers er gemakkelijk grip op krijgen.

De chique afwerking en stijlvolle voorkant geven de rechthoekige RX-D70BT een moderne, minimalistische look die in talloze interieurs op zijn plaats is. Om ervoor te zorgen dat het geluid van de luidspreker direct naar buiten kan, is de voorkant voorzien van sleuven. Dit heeft geleid tot een stijlvol design dat de geluidskwaliteit niet negatief beïnvloedt. En met zijn bescheiden afmetingen van 310 (b) x 128 (h) x 205 (d) mm past deze radio vrijwel overal, ook op krappe plaatsen.

De RX-D70BT werkt op standaard D-batterijen en heeft een ingebouwd handvat waardoor hij gemakkelijk te dragen is. Als de batterijen volledig zijn opgeladen, kan de RX-D70BT wel vijf uur worden gebruikt. Dit geeft de gebruiker de vrijheid om overal naar zijn favoriete muziek te luisteren: in de keuken, de woonkamer of het thuiskantoor, of zelfs buiten, in de tuin of tijdens een picknick.

Behalve radio-uitzendingen via FM en DAB+, kan de RX-D70BT ook een groot aantal populaire geluidsbronnen afspelen, zoals cd’s of bronnen via bluetooth, usb en de analoge aux-ingang.

Panasonic RX-D70BT: klok, slaapfunctie en zeer veelzijdige afspeeltimer

De RX-D70BT heeft een afspeeltimer die automatisch iedere dag, of op bepaalde vooraf ingestelde dagen, op een specifiek tijdstip bepaalde content afspeelt. Naast de slaapfunctie kunnen de geluidsbron en het volume ook vooraf worden gekozen. Luisteraars kunnen dus van hun favoriete nummers genieten zonder de radio steeds weer te moeten instellen of afstemmen.

De RX-D70BT heeft een slim design, waardoor hij ondanks zijn zeer kleine formaat een zeer gedetailleerd geluid produceert. Aan beide kanten heeft hij twee fullrange luidsprekers van 8 cm, die zijn afgeschermd om externe ruis te onderdrukken. Daarnaast heeft de D70BT aan de achterkant een basreflexpoort, zodat er een krachtig basgeluid kan worden geproduceerd. Deze compacte radio brengt hierdoor een helder geluid van hoge kwaliteit voort.

Panasonic RX-D70BT: duidelijkere stemmen met Clear dialogue-modus, bass-knop en toonregeling

De radio heeft ook een handige Clear dialogue-modus die het stemgeluid uit de voorste luidspreker versterkt en stemmen duidelijker laat klinken. Deze functie zal vooral door oudere gebruikers met een verminderd gehoor op prijs worden gesteld, omdat hij bijzonder handig is als stemmen lastig te horen zijn.

De RX-D70BT heeft een Bass-knop voor momenten die vragen om een krachtig geluid. Door op de knop te drukken worden de lage frequenties en dus het basgeluid versterkt en kan de luisteraar veranderen hoe het geluid klinkt, al naargelang zijn muzikale voorkeur of stemming.

De preset equalizer van de RX-D70BT biedt vijf modi: Flat, Heavy, Soft, Clear en Vocal. Hiermee kan de luisteraar met één druk op de knop het geluid afstemmen op zijn voorkeur. Deze modi zijn vooral handig om de weergave af te stemmen op het genre of de variatie in de nadruk waarmee de beluisterde muziek is opgenomen.

Panasonic RX-D70BT: prijs en leveringsinformatie

De RX-D70BT is uitsluitend leverbaar in het zwart. Vanaf juni 2019 is hij leverbaar en voor 129 euro wisselt hij van eigenaar.


EDITORS' CHOICE