NIEUWSMcIntosh

McIntosh RS200: draadloos luidsprekersysteem met streaming-functies

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft de RS200 gelanceerd. De volle naam van de nieuweling is RS200 Wireless Loudspeaker System. In essentie is de RS200 een tweekanaals versterker met luidsprekers en streaming-functies in één behuizing. De RS200 heeft analoge en digitale ingangen en draadloze verbindingsmogelijkheden. Verbinding met een tv is ook mogelijk. In de loop van deze maand zou de RS200 op de markt moeten komen.

McIntosh RS200: multifunctioneel apparaat met gewone ingangen, bluetooth en DTS Play-Fi

De basis van het nieuwe RS200 Wireless Loudspeaker System van het Amerikaanse McIntosh is een versterker met een totaal vermogen van 650 Watt. Dit vermogen wordt verdeeld over acht drivers, vier per kanaal. Ieder kanaal heeft de beschikking over een woofer van vier bij zes inch, een tweetal middentoners van twee inch en een tweeter van 3/4 inch. Wie meer lage tonen wil hebben, heeft de beschikking over een subwoofer-uitgang voor aansluiting van een actieve subwoofer. Vanwege de verschillende plaatsingsmogelijkheden heeft McIntosh ook een bescheiden toonregeling ingebouwd.

De RS200 zit vol met streaming-functies. Ondersteund worden Apple AirPlay 2, bluetooth 5.0 met AAC en aptX, DTS Play-Fi en DLNA-bronnen op het thuisnetwerk.

Verder heeft de RS200 een hdmi-ingang voor aansluiting van een tv die hdmi-ARC ondersteunt. Er is ook een optische ingang en een usb-ingang (type B) aanwezig en voor aansluiting van een analoog apparaat kan de 3,5 millimeter jackplug ingang worden gebruikt. Voor de weergave van surround-geluid zouden twee RS100 Wireless Speakers van McIntosh ingezet kunnen worden.

De RS200 ondersteunt ook spraakbesturing door Apple’s Siri en Amazon’s Alexa, maar alleen via een ander daarvoor geschikt apparaat. De RS200 heeft immers geen microfoon aan boord en kan dus niet rechtstreeks meeluisteren.

DTS Play-Fi ondersteunt een groot aantal van de gangbare streamingdiensten.De RS200 heeft een viertal programmeerbare voorkeurtoetsen aan de bovenkant waarmee vier streamingdiensten snel kunnen worden teruggevonden en gestart. Met gebruik van DTS Play-Fi kan verliesvrij muziek naar een ander apparaat dat DTS Play-Fi ondersteunt worden gezonden.

De RS 200 bespaart ruimte maar vult de ruimte met muziek, aldus McIntosh. Het apparaat is helemaal opgetrokken in de kenmerkende McIntosh stijl: glazen frontpaneel. blauwe VU-meters, een verlicht logo en aluminium draaiknoppen.

McIntosh RS200: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt het RS200 Loudspeaker System in de loop van deze maand op de markt. Voor de adviesprijs in de Benelux zijn we in afwachting van bericht van importeur Savor Audio. In het thuisland betaal je in ieder geval 3.000 dollar voor de RS200. MERK

EDITORS' CHOICE