NIEUWS

Arendal voegt 1723 Bookself S toe aan 1723 S-productlijn


Sinan Kökbugur | 13 februari 2019 | Fotografie Fabrikant

De Noorse luidsprekerbouwer Arendal Sound bouwt luidsprekers voor surround-toepassingen. De eerste productlijn genaamd 1723 kwam in 2016 op de markt. In 1723 kwam de kleiner uitgevoerde productlijn 1723 S uit en nu voegt Arendal de 1723 Bookshelf S, het kleinste model, toe aan de 1723 S-productlijn. De 1723 Bookshelf S is net als zijn familieleden THX-gecertificeerd en kan worden gecombineerd met alle andere luidsprekers van Arendal.

Arendal 1723 S Bookshelf: kleine tweeweg luidspreker

Arendal Sound is een jong in Noorwegen gevestigd bedrijf dat uitsluitend luidsprekers bouwt. De oprichter heet Jan Ove Lassesen. De jongste creatie van Arendal is de 1723 Bookshelf S en dit is de kleinste luidspreker die het bedrijf tot op heden heeft gebouwd. De 1723 Bookshelf S is onderdeel van de 1723 S-productlijn die eind 2017 op de markt kwam.

De nieuwe 1723 Bookshelf S is een tweeweg luidspreker met een 6,5 inch  mid-bass driver en een 28 millimeter waveguide tweeter die nergens anders te vinden is, aldus Arendal. Het materiaal, de kwaliteit, de drivers en de cross-overcomponenten zijn volgens het bedrijf van hetzelfde premiumniveau als van alle familieleden. Groter is niet altijd beter, voegt Arendal er aan toe.

De THX-gecertificeerde 1723 Bookshelf S is ontwikkeld voor nog kleinere ruimtes, of om een fantastisch geluidsbeeld te bieden vanuit een kleine luidspreker. Vanwege het gebruik van exact dezelfde componenten en geluidsfilosofieën, kan de Bookshelf S perfect samenwerken met zijn familieleden. Klein en compact, maar toch ongelooflijk krachtig, dynamisch en gedetailleerd met een groot geluidsbeeld. Alleen de beste ervaring voor muziek en films zoals je zou verwachten van de Arendal Sound 1723-serie, aldus de wervende tekst van Arendal.

De gesloten kast van de 1723 Bookshelf S is gemaakt van High Density Fiberboard (HDF) en dat is sterker en zwaarder dan Medium Density Board (MDF). Een 1723 Bookshelf S weegt 14,5 kilogram. Het frequentiebereik loopt van 65 Hz tot 20 kHz (+/- 3 dB). De impedantie is vier Ohm.

Arendal 1723 Bookshelf S: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een viertal uitvoeringen: hoogglans zwart of wit en een matzwarte of matwitte uitvoering.

Arendal levert in beginsel direct aan de consument en rekent geen transportkosten. Het bedrijf heeft een groot vertrouwen in de geleverde kwaliteit en geeft tien jaar garantie op zijn luidsprekers (vijf jaar op de elektronische componenten). De koper krijgt bovendien een termijn van zestig dagen om zijn aankoop uit te proberen.Wie meer wil weten kan kijken op de website van Arendal Sound.

Alle prijzen zijn per paar.

  • Mat zwart: 1.299 euro
  • Mat wit: 1.299 euro
  • Hoogglans zwart: 1.399 euro
  • Hoogglans wit: 1.399 euro

EDITORS' CHOICE