HOBO Vinyl Tasting: de gitaar in drie albums op 28 februari

Redactie Hifi.nl | 21 februari 2019 | Fotografie Fabrikant

Op donderdagavond 28 februari zullen alle vijf de filialen van HOBO hifi in het teken staan van de gitaar op vinyl. Drie compleet verschillende lp's werden geselecteerd om gedurende deze koopavond ten gehore gebracht zullen worden. Ook worden bezoekers uitgedaagd om hun ultieme gitaar-album op vinyl mee te brengen om de plaat via een set met Martin Logan luidsprekers met andere bezoekers te delen.

De nieuwe editie van HOBO's Vinyl Tasting biedt een leuke diversiteit aan muziek op vinyl met drie compleet verschillende lp's, waarbij bezoekers gerust de eigen favoriete tracks aan kunnen vragen. 

1 - Alanis Morisette - MTV Unplugged

In 1999 voerde Alanis Morissette een selectie van persoonlijke favorieten live uit bij MTV Unplugged, met de nadruk op materiaal van het 'Supposed Former Infatuation Junkie'-album. MTV Unplugged toont een veelzijdige kunstenaar, volledig uitgegroeid tot haar eigen zelf en sterk als altijd. Nummers als Uninvited, You Learn, Ironic, de prachtige The Police cover King Of Pain en het intense Uninvited zijn nog steeds geliefde hoogtepunten uit het oeuvre van de singer-songwriter.

2 - Golden Earring - The Naked Truth

Een echte 'Unplugged'-ervaring van onze Hollandse helden uit Den Haag. Deze dubbel-LP staat bol van heerlijke hits van de bekende band met Barry Hay als frontman. Niet voor niets is dit een van de best verkopende Golden Earring albums aller tijden geworden. Luister maar naar de meeslepende uitvoeringen van nummers als Another 45 Miles, I Can't Sleep Without You, Twilight Zone en natuurlijk de monsterhit Radar Love. Opgenomen in een intiem café in de hoofdstad, legt dit akoestische live-album een werkelijk levendige sound bloot met een ongekende drive en audiofiele kwaliteiten.

3 - Chet Atkins & Mark Knopfler - Neck And Neck

Oorspronkelijk uitgebracht in 1990, combineerden twee generaties toonaangevende en baanbrekende gitaristen hun inspanningen om dit legendarische album te maken. De Amerikaanse Country-muzieklegende Chet Atkins en de Britse singer-songwriter, gitarist en Dire Straits-frontman Mark Knopfler bundelden hun krachten om het prachtige album Neck And Neck te produceren. Het resultaat is een easy listening country album geworden, waarop beide heren in jazzy stijl hun gitaarspel laten horen. Zeer toegankelijke muziek, waarbij de voorliefde voor de gitaar en fijne country niet onder stoelen of banken wordt geschoven. Natuurlijk zijn op dit album de Grammy-winnende tracks Poor Boy Blues en So Soft Your Goodbye te horen.

Vinyl Tasting: 28 februari in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch en Den Haag

Op donderdag 28 februari vanaf 19.00 uur staan de winkels van HOBO hifi in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch en Den Haag tegelijkertijd in het teken van vinyl. De legendarische albums hierboven kunnen beluisterd worden op een perfect passende set, bestaande uit onder andere de verrassend goed presterende en relatief betaalbare¬†Martin Logan Electromotion ESL hybride elektrostatische luidsprekers¬†( ‚ā¨ 1.775,- per stuk).

Voor meer informatie kun je terecht op www.hobo.nl/vinyl-tasting en in de winkels zelf.


EDITORS' CHOICE