Monitor Audio CLG-W10: subwoofer in de Climate Garden Series

Het Britse Monitor Audio heeft een nieuwe subwoofer getoond op de ISE in Amsterdam genaamd CLG-W10. De nieuwe CLG-W10 is gemaakt voor permanente opstelling in de tuin. Hij heeft de vorm en kleur van een plantenpot en kan eventueel grotendeels worden ingegraven.

Monitor Audio CLG-W10: subwoofer voor permanente opstelling in de tuin

De Climate Garden productlijn van de Britse luidsprekerbouwer Monitor Audio bestaat uit het satelliet-luidsprekersysteem CLG140 en CLG160 en de passieve subwoofer CLG-W12. De luidsprekers zijn weerbestendig en zouden een goede muziekweergave in de tuin mogelijk moeten maken. Nu is er binnen de Climate Garden productlijn nog een subwoofer beschikbaar gekomen, zijnde de nieuwe Monitor Audio CLG-W10, die op de ISE in Amsterdam aan het publiek is getoond.

Monitor Audio zal ongetwijfeld ook op consumenten mikken, maar vermoedelijk zal de grootste klantengroep in de kringen van hotels en restaurants gezocht moeten worden.

De eerder beschikbare passieve Subwoofer Monitor Audio CLG-W12 was een oplossing die zo discreet mogelijk werd ontworpen en bijna volledig zou mogen worden begraven. Slechts een klein deel van de subwoofer steekt uit de grond. Natuurlijk kan de nieuwe Monitor Audio CLG-W10 ook bijna volledig in de grond worden ge√Įntegreerd, in welk geval hij zelfs minder opvalt dan bij het eerder beschikbare model. De CLG-W10 is echter ook geschikt om vrijstaand te worden gebruikt. Zet hem tussen een paar omgekeerde plantenpotten en hij zal nauwelijks opvallen. Natuurlijk is de behuizing weerbestendig, in dit geval volgens IP54.

De nieuwe Monitor Audio CLG-W10 meet niet meer dan 340 x 340 x 434,5 millimeter en is volledig bruin en hij weegt 11,8 kilo. Hij kan bijna volledig worden begraven, op de bovenste tien centimeter na, zodat de hier bevestigde uitgangen het geluid kunnen verspreiden. Omgekeerd kan hij dus ook vrijstaand worden gebruikt.

De nieuwe Audio CLG-W10 maakt gebruik van een 10-inch C-CAM conus lange slag sub-basdriver, ontworpen met een gevoeligheid van 85 dB en een vier Ohm impedantie voor 150 Watt versterkers en een frequentiebereik van 35 Hz tot 150 Hz. Volgens Monitor Audio dient de wisselfrequentie op 100 Hz ingesteld te worden.

We weten nog niet wanneer de CLG-W10 beschikbaar zal komen en voor welke prijs. Als wij meer informatie hebben, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.EDITORS' CHOICE