NIEUWSGrimm Audio

Introductie Grimm Audio MU1 Music Player in Van Abbemuseum Eindhoven

Op High End München 2018 voor het eerst aan de wereld getoond, op XFI 2018 aan de Benelux geïntroduceerd en sinds de presentatie afgelopen donderdag klaar voor de Nederlandse markt: de Grimm Audio MU1 Music Player. Het toneel van die presentatie? Het Eindhovense Van Abbemuseum. 

'De ambities voor de MU1 waren erg hoog', vertelt Eelco Grimm over de nieuwste uitvinding onder de naam Grimm Audio, 'maar we zijn bijzonder trots op de prestaties van het gehele ontwikkelingsteam.' Die ambities waren zo hoog omdat de MU1 technisch gezien doorgaat waar andere fabrikanten stoppen, aldus Grimm. Het doel was het opzoeken van nieuwe grenzen. 'Een generieke oplossing was geen optie, dus we wisten dat we een eigen platform voor de processing moesten ontwikkelen, dat alleen kon ons de vrijheid en flexibiliteit geven die we nodig hadden voor de MU1 en de vele producten die nog zullen komen.'

Grimm Audio MU1 Music Player

Er zijn drie belangrijke eigenschappen die de MU1 onderscheidend maken ten opzichte van andere streamers in de markt, zo luidt de toelichting. Ten eerste is er het unieke ontwerp. Voor die vormgeving is samenwerking gezocht met industrieel ontwerper Michiel Uylings, die de vorm en functie van de MU1 op elegante wijze heeft weten terug te brengen tot de essentie. 

Daarnaast beschikt het apparaat over 'the highest level of data integrity', aldus Grimm. 'Geluidskwaliteit staat op nummer 1, maar de gebruikerservaring en vormgeving krijgen minstens zoveel aandacht.' Zo is de MU1 niet alleen een Roon endpoint, maar draait hij ook Roon server. Zodoende is er geen extra apparaat nodig om met Roon lokale files te spelen of muziek van bijvoorbeeld Tidal te streamen. Samen met een set Grimm Audio LS1’s vormt de MU1 een compleet audiosysteem, maar een andere combinatie behoort ook tot de mogelijkheden. 

Tot slot is er de audiokwaliteit. De nieuwe muziekspeler van Grimm Audio beschikt over een stille PC en een zeer krachtig processorboard gecombineerd met de beroemde Grimm Audio klokoscillator met zeer lage jitter. De hoogst mogelijke kloksnelheid bereiken in combinatie met snelle digitale circuits is geen eenvoudige opdracht. 'We hebben onze eigen voedingen met low emission-schakelmodus ontwikkeld om het beoogde prestatieniveau te bereiken. Precisie is niet alleen van belang in analoge schakelingen zoals klokken, maar ook in digitale processen zoals conversie van audioformaten. De MU1 FPGA-geluidskaart biedt een eigen conversie in één stap van ongeëvenaarde precisie. Eigenschappen die een uitzonderlijk niveau van transparantie bieden.'

De introductie van en door Eelco Grimm en zijn team werd opgevolgd door een optreden van Maya Fridman (cello) en Majsa Koperberg (harp), waarna het tijd was voor een hapje en een drankje. Meer informatie over de fraaie muziekspeler vind je op de website. Kennismaken met de MU1 van Grimm Audio, die naar verwachting zo'n 9.995 euro gaat kosten, kan binnenkort bij de dealer. 

MERK

EDITORS' CHOICE