NIEUWSTeufel

Teufel x Rosenthal: exclusieve luidsprekers en versterker van porselein

De Duitse luidsprekerbouwer Teufel en het Duitse porseleinbedrijf Rosenthal hebben gezamenlijk een limited edition porseleinen geluidssysteem gebouwd. Beide bedrijven zijn naar eigen zeggen onderscheidend in hun sector en hebben elkaar naadloos aangevuld voor de bouw van het nieuwe porseleinen luidsprekersysteem met bijbehorende porseleinen versterker. De oplage is beperkt tot 500 sets.

Teufel x Rosenthal: compleet systeem van porselein

Bij porselein denk je misschien niet meteen aan audiosystemen. Toch zorgen juist de materiaaldichtheid en andere eigenschappen van porselein voor uiterst precieze luidsprekers. Teufel en Rosenthal, beide van Duitse origine, hebben de krachten gebundeld in 's werelds eerste streamingsluidspreker die van Rosenthal porselein is gemaakt.

Teufel x Rosenthal: eigenschappen in het kort

  • 's Werelds eerste streamingluidsprekersysteem gemaakt van het beste Rosenthal porselein
  • Limited edition van slechts vijfhonderd sets
  • Behuizing van speaker en versterker is gemaakt van hoogwaardig, wit porselein
  • Krachtige high-end coaxiale driver voor een gebalanceerd en precies geluid
  • Wifi-streaming met de Teufel Raumfeld-app voor muziek van Spotify, TuneIn, Napster, TIDAL en SoundCloud
  • Streaming van alle bronnen via bluetooth vanaf pc's, Mac's, tablets en smartphones
  • Uit te breiden met andere Teufel Streaming- en Raumfeld-luidsprekers voor muziek in meerdere kamers
  • Bedieningsknoppen op de versterker: aan/uit, volume en preset knoppen voor radiozenders en playlists
  • Inclusief wekker, timer, energiebesparingsfunctie, line-in voor cd- en platenspeler; statieven en kabels inbegrepen
  • Consumentenadviesprijs 3.990 euro en te verkrijgen via de Teufel-winkels, bij geselecteerde Rosenthal-dealers en op www.teufelaudio.nl.

 

Teufel x Rosenthal: opvallend design

“Porselein is zeer veelzijdig en combineert esthetiek met perfect geluid. Dat komt door de zijdeachtige, matte oppervlakken en de hoge materiaaldichtheid,” legt Robert Suk, hoofd van Creative Center van Rosenthal GmbH, uit. “Door de samenwerking met Rosenthal hebben we een luidspreker kunnen ontwikkelen die in alle opzichten uniek is en voldoet aan de hoogste geluids- en ontwerpstandaarden,” voegt Sascha Mallah, Managing Director van Teufel, toe. Het design van de luidspreker is gebaseerd op de akoestische eigenschappen van de ronde vorm, die storende geluidsreflecties uitsluit.

Teufel x Rosenthal: hightech

De audioset bestaat uit twee porseleinen speakers en een klasse D-versterker met een vermogen van 160 Watt. Het frequentiebereik van de luidsprekers loopt van 65 Hz tot 20 kHz. De luidspreker kan met de Teufel-app worden bediend of met de knoppen op de versterker. De luidsprekers en het bedieningscentrum worden verbonden door twee met stof ommantelde kabels. De high-end coaxiale driver in de luidsprekers zorgt voor een evenwichtig en natuurgetrouw geluid met een nauwkeurige plaatsing van alle instrumenten en stemmen.

Teufel x Rosenthal is compatibel met alle Teufel- en Raumfeld-multiroomstreamingluidsprekers. Muziek kan draadloos worden afgespeeld via de Teufel-app en de geïntegreerde streamingservices Tidal, Napster, SoundCloud en TuneIn, via bluetooth of Spotify Connect. Bovendien is er een line-in ingang beschikbaar waarmee elke audiobron kan worden verbonden.

Teufel x Rosenthal: handgemaakt met Duitse precisie

De porseleinen buitenkant van de Teufel x Rosenthal is een sterk staaltje vakmanschap. De druppelvormige luidspreker met geïntegreerde basreflexpoort wordt met de hand en uit één stuk gegoten uit speciale hard-porseleinen gietmassa bij Rosenthal am Rothbühl. De opening in de luidspreker, met zeven schroefgaten op maat, is precies pas gemaakt voor het later in te bouwen chassis. Door uitgebreide reiniging en slijping krijgt de aanvankelijk nog ruwe speakervorm een volmaakt glad oppervlak. Rosenthal heeft een speciale ovenschaal gemaakt voor het verhitten en gladbakken van de luidspreker. De luidsprekervorm ligt zo in de schaal dat bij een baktemperatuur tot 1400° C de vormvastheid kan worden gegarandeerd. Het afgewerkte, geschuurde porselein wordt vervolgens gepolijst tot het zijn kenmerkende fluweelmatte oppervlak en bijzondere design krijgt.

Teufel x Rosenthal: prijs en leveringsinformatie

Teufel x Rosenthal wordt in een oplage van slechts vijfhonderd sets geproduceerd. De set is verkrijgbaar voor 3.990 euro in alle Teufel-winkels, bij een select aantal Rosenthal-dealers en op www.teufelaudio.nl. De set bestaat uit twee porseleinen luidsprekers, een versterker met porseleinen behuizing, statieven en aansluitkabels.

MERK

EDITORS' CHOICE