NIEUWSNAD

NAD D 3045: kleine geïntegreerde versterker met veel erop en eraan

Sinan Kökbugur | 29 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | NAD

Audiobedrijf NAD heeft de D 3045 uitgebracht, een kleine geïntegreerde versterker die horizontaal of verticaal geplaatst kan worden, net zoals de andere leden van de D-productlijn. De D 3045 kan twee keer 60 Watt leveren aan zowel vier als acht Ohm, is voorzien van een draaitafelingang voor mm-elementen maar kan ook verbinding maken via bluetooth aptX HD. Al met al is de D 3045 een klein maar behoorlijk veelzijdig apparaat.

NAD D 3045: kleine veelzijdige energiezuinige versterker

De nieuwe D 3045 van NAD is klein maar krachtig. De versterker blinkt niet uit in hoeveelheid aansluitingen maar wel in de veelzijdigheid van de aansluitingen. Naast een gewone cinch-lijningang is een ook een ingang voor mm-elementen aanwezig. Voorts zijn twee optische ingangen beschikbaar, een usb-ingang en een coaxiale ingang. Via de usb-ingang kunnen DSD-bestanden of MQA-bestanden worden aangeboden en afgespeeld.

De eindtrappen, die 60 Watt aan vier of acht Ohm kunnen leveren, zijn volgens NAD’s Hybrid Digital-principe gebouwd. Dit is NAD’s interpretatie van klasse D-techniek. De versterker heeft dus een hoog rendement en wordt nauwelijks warm.

De gebruiker kan de D 3045 naar keuze horizontaal of verticaal plaatsen. De weergave op het display draait automatisch mee. Een afstandbediening wordt meegeleverd.

NAD D 3045: bluetooth met maximaal 24 bits

De D 3045 ondersteunt geheel met de huidige trend mee ook draadloze muziekweergave via bluetooth aptX HD tot een resolutie van maximaal 24 bits. De bluetooth-conectiviteit is bi-directioneel, zodat de gebruiker tegelijkertijd een bluetooth-koptelefoon kan koppelen met de D 3045. Natuurlijk kan de gebruiker ook een bekabelde hoofdtelefoon op de D 3045 aansluiten en genieten van een volgens NAD uitstekend geluid via de geïntegreerde hoofdtelefoonversterker.

NAD D 3045: mm-ingang voor vinylfans

De D 3045 is uitgerust met een draaitafelingang voor mm-elementen en voor degenen die nog steeds genieten van het luisteren naar cd's, zijn er analoge en digitale ingangen. Als kers op de taart is een HDMI ARC-aansluiting geplaatst voor aansluiting van een tv. Wie lage tonen tekort komt, kan de subwoofer-aansluiting gebruiken.

NAD D 3045: prijs en leveringsinformatie

De NAD D 3045 gaat voor een bedrag van 799 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE