NIEUWSScansonic

Scansonic HD heeft MB-productlijn herzien

De Deense luidsprekerfabrikant Scansonic HD heeft zijn MB-productlijn herzien. De familieleden hebben nieuwe typeaanduidingen gekregen, maar er is ook technisch het nodige veranderd en verbeterd.

Scansonic HD: heruitgave MB-productlijn

Een jaar geleden sloot het Deense audiomerk Gamut zich aan bij Raidho en Scansonic HD als onderdeel van de Dantax-bedrijvengroep. De MB-luidsprekerserie van Scansonic HD is oorspronkelijk gemaakt door Michael Børresen, de eerste ontwerper van het Raidho-assortiment. In 2018 kwam Gamut bij de familie die op dat moment bestond uit de merken Raidho en Scansonic HD, een actie waarbij Gamut's Benno Baun Meldgaard tot hoofdontwerper werd benoemd, met de opdracht om samen te werken en synergie te zoeken in alle drie de bedrijven.

Het resultaat is de herziene MB-productlijn van Scansonic HD, nu hernoemd tot MB-B ('MB' is voor Michael Børresen en 'B' is voor Benno). De nieuwe MB-B-versies zijn op bijna alle gebieden herzien, verbeterd en geoptimaliseerd.

Het topmodel heeft nog steeds de beroemde ultralichte vlakke linttweeter van Raidho, waarin het membraan wordt gevormd door een Kapton-aluminium sandwich van slechts 20 micron dik. De midrange-drivers en woofer zijn nu uitgerust met een nieuwe low-loss-spider die de dynamische mogelijkheden aanzienlijk verbetert en de frequentierespons in de basregio vergroot. Een neveneffect hiervan is dat de inloopperiode sterk is verminderd (ongeveer 100 uur). De crossovers zijn volledig opnieuw ontworpen en alle aandrijfeenheden zijn tijdcorrect afgestemd op de luisterafstand.

De kasten zijn nu vervangen door een gepoorte kast en de interne constructie van de kast is ook veranderd om de luchtstroom te optimaliseren. Alle modellen zijn verkrijgbaar in een zwarte of witte 'zijde'-afwerking.

Scansonic HD MB-B-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet hoeveel de luidsprekers in Nederland zullen kosten, maar ter indicatie geven wij de prijzen in Britse ponden die wij op een Engelstalige website hebben gezien. Als wij over Nederlandse prijsinformatie beschikken zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

MB-1 B standmount mini-monitor £ 1.899 exclusief standaard

MB-1 enkele / dubbele pilaar standaard £ 499 / £ 599

MB-2.5 B 2.5-weg slanke vloerstaander £ 2.899

MB-3.5 B 2,5-weg slanke vloerstaander £ 4.249

MB-5 B 3-weg slanke vloerstaander £ 6.249

MB-6 B 3-weg slanke vloerstaander £ 8.999

EDITORS' CHOICE