NIEUWSSonos

Draadloze hoofdtelefoons van Sonos?

Rob Nijman | 24 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | Sonos

Is 2019 het jaar dat we van Sonos ook audio-oplossingen voor buiten de deur gaan zien? Volgens ingewijden zou de streaminggigant van plan zijn om het huidige aanbod met oplossingen voor binnenshuis uit te breiden met een lijn hoofdtelefoons om muziekliefhebbers ook op straat van dienst te kunnen zijn, zo weet de techredactie van Bloomberg te melden.

De draadloze, over-the-ear hoofdtelefoons waar het bericht over spreekt zijn nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en zouden pas volgend jaar gelanceerd kunnen worden. Waarmee de eerste zin van dit bericht overigens direct beantwoord is met 'nee', maar we gaan in de loop van 2019 vast al wat concepten voorbij zien komen als de plannen inderdaad waar zijn. Genoemde modellen zouden we mogen verwachten in een prijsklasse van zo'n 300 dollar per stuk in thuisland Amerika. 

Hoofdtelefoons zijn voor Sonos een interessante nieuwe groeimarkt. Het bedrijf uit Santa Barbara, Californië meldde zich in augustus van het afgelopen jaar op de beurs en zag zijn aandeel sindsdien met ongeveer een kwart dalen. Volgens het bericht van Bloomberg zijn er internationaal reeds fabrikanten benaderd om de hoofdtelefoons te ontwikkelen, maar wil Sonos-vertegenwoordiger Laura Morarity geen uitspraken doen over de toekomstige plannen van het bedrijf. Een recent schrijven aan aandeelhouders, waarin onder meer te lezen valt dat ongeveer de helft van alle muziekconsumptie buitenshuis plaatsvindt, laat echter weinig aan de verbeelding over: "We plan to push our boundaries by investing resources to make the experience of Sonos outside the home a reality."


EDITORS' CHOICE