NIEUWSMcIntosh

McIntosh MTI100: draaitafel met versterker, dac, bluetooth en buizen

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft de MTI100 aangekondigd, een draaitafel met alles erop en eraan. De nieuwe draaitafel heeft een versterker aan boord met buizen in de voortrap. Een analoge lijningang, digitale ingangen en bluetooth maken van de MTI100 een compleet systeem. Na het aansluiten van luidsprekers kan het feest beginnen. Naar verwachting is het apparaat op korte termijn leverbaar.

McIntosh MTI100: draaitafel, nee, compleet muzieksysteem

Het in de VS in de plaats Binghamton gevestigde McIntosh heeft de MTI100 aangekondigd, een zeer compleet systeem voor wie geen zin heeft in het samenstellen van een set uit losse componenten. Niet iedereen heeft immers de ruimte en het budget voor een stapel apparaten. En dan zijn er ook nog de consumenten die een tweede systeem willen hebben voor bijvoorbeeld een werkkamer of studeerkamer. Kortom, volgens McIntosh is de MTI100 voor de veeleisende consument die ook aan ruimte en/of budget moet denken.

Wat heeft de MTI100 allemaal aan boord? Draaitafel? Check. Eindversterker? Check. Phono-voortrap? Check. Buizen in de voorversterker? Check. Een analoge lijningang en een tweetal digitale ingangen? Check. Bluetooth-connectiviteit? Check. Subwoofer-uitgang? Check. Hoofdtelefoonuitgang? Check.

Wat heeft de MTI-100 niet aan boord? Luidsprekers. Ook een streamer, tuner en cd-loopwerk ontbreken, maar kunnen eenvoudig analoog of digitaal worden aangesloten. De jongste telg van McIntosh kan dus dienen als het hart van een muziekinstallatie.

Het 3,18 kilogram zware aluminium riemaangedreven draaiplateau kan 33 1/3 of 45 rondjes per minuut draaien. De bovenplaat is gemaakt van 9,5 millimeter dik glas en dat is hetzelfde glas dat dient als frontpaneel voor de versterkers van McIntosh. De glasplaat is gemonteerd op een metalen plaat van 6,35 millimeter dik. De combinatie van glas en metaal zorgt volgens McIntosh voor de nodige stabiliteit. Een mm-element van Sumiko type Olympia Moving Magnet is voorgemonteerd.

De klasse-D eindtrap kan 50 Watt aan acht Ohm of 80 Watt aan vier Ohm leveren. In de voortrappen zijn buizen geplaatst van het type 12AX7. De phono-voortrap bevindt zich in een aparte afgeschermde behuizing.

Wie geen platen wil draaien, kan zijn smartphone of tablet verbinding laten maken via bluetooth, versie 4.2. Verder is een DA-converter ingebouwd die signaal krijgt van een enkele optische en een enkele coaxiale ingang. Ook is voorzien in een enkele cinch-lijningang. Als de hoeveelheid lage tonen niet zou voldoen, kan de gebruiker de subwoofer-uitgang gebruiken. Voor privé-luistersessies is een hoofdtelefoonuitgang geplaatst.

De MTI100 is voorzien van een enkel paar luidsprekeraansluitingen. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

McIntosh MTI100: prijs en leveringsinformatie

De McIntosh MTI100 is leverbaar vanaf het einde van deze maand voor een adviesprijs van 8.199 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE