NIEUWSCyrus

Cyrus kondigt QXR DAC-upgradekaart aan

Het Britse Cyrus Audio heeft de lancering aangekondigd van een upgradekaart die beschikbaar is voor een groot deel van zijn bestaande portfolio van versterkers. De nieuwe QXR-kaart biedt volgens Cyrus een aanzienlijke verbetering van de klankeigenschappen van bestaande geïntegreerde versterkers en voorversterkers door de toevoeging van een 32bit / 768k DAC en een geheel nieuwe asynchrone usb-poort.

Cyrus QXR: nieuwe DA-converter voor bestaande versterkers

De nieuwe DAC-kaart van het Engelse Cyrus Audio verbetert niet alleen de prestaties van de lijnuitgangen maar verbetert ook de prestaties van de ingebouwde hoofdtelefoonversterker. De kaart is beschikbaar voor een groot aantal Cyrus-producten.

De nieuwe QXR-kaart is in staat om PCM-signaal te verwerken tot een resolutie van 32-bit/768 kHz 'Native' DSD 512 via de usb-ingang. De ESS DAC-chip met hoge specificaties maakt gebruik van asynchrone upsampling. Zelfs via de optische en coaxiale ingangen waar het signaal met een lagere resolutie binnenkomt, wordt het signaal opnieuw geklokt om eventuele lawaaierige jitter te verminderen. De verbeterde hoofdtelefoonversterker, behorende bij de upgrade, heeft een lagere ruisvloer en is met 138 mWatt per kanaal bij een impedantie van 16 Ohm in staat om vrijwel alle gangbare hoofdtelefoons aan te sturen tot een impedantie van 64 Ohm.

Klanten die hun producten willen laten upgraden, moeten zich via de website van Cyrus registreren en krijgen dan een positie in de wachtrij van belangstellenden. Wie aan de beurt is, krijgt instructies over hoe hij zijn product naar Cyrus kan zenden, zodat de klant zo kort mogelijk zijn apparaat hoeft te missen.

Simon Freethy, managing director van Cyrus, zegt het volgende: “Deze upgrade biedt klanten met versterkers tot bijna een decennium oud, de mogelijkheid om hun systemen up-to-date te brengen. Na de upgrade is de versterker in staat om zelfs bestanden met de hoogste resolutie te verwerken, de prestatieverbetering is ronduit opmerkelijk. Zelfs klanten die de QX DAC reeds op hun bestaande product hebben gemonteerd, zullen een enorme verbetering te horen krijgen. We proberen altijd te voorzien hoe een product kan evolueren, vanaf de conceptfase. Het is dus ongelooflijk bevredigend om onze klanten zo'n 10 jaar later met zo'n geweldige upgrade-optie te kunnen ondersteunen.”

Hoe zou de QXR-kaart klinken? Dat weten we natuurlijk niet, maar we kunnen het wel waarderen dat een fabrikant moeite doet om gedateerde maar nog goed werkende versterkers een tweede leven te geven.

Cyrus QXR upgrade: voor welke apparaten? Voor welke prijs?

De QXR-upgrade is geschikt voor de volgende apparaten van Cyrus: 82DAC, 82DAC Qx, 8 DAC, 8 DAC Qx, 8a, 6 DAC, 6a, 8 XP, 8 XPd, 8 XPd Qx, 6 XP, 6 XPd, Pre2DAC, Pre2DAC Qx, Pre DAC , Pre DAC Qx, Pre XP, Pre XPd en Pre XPd Qx.

We weten niet hoeveel de upgrade zal kosten voor een Nederlandse bezitter van een versterker van Cyrus. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 600 Britse ponden.


MERK

EDITORS' CHOICE