NIEUWS

Taga Harmony HTA-2500B: hybride vlaggenschip met bluetooth

Het Poolse Taga Harmony heeft de HTA-2500B uitgebracht, een hybride versterker met analoge en digitale ingangen en bluetooth-connectiviteit. De voortrap is voorzien van buizen en de klasse AB-eindtrap is voorzien van transistors van Sanken. De opbouw is dual mono.

Taga Harmony HTA-2500B: krachtig maar ook verfijnd

Het Poolse audiobedrijf Taga Harmony heeft de HTA-2500B uitgebracht. De HTA-2500B is een dual-mono ontwerp en kan twee keer 200 Watt aan acht Ohm en twee keer 400 Watt aan vier Ohm leveren. Het hart van de voortrap wordt gevormd door twee 12AX7-T PSVANE Treasure Mark II buizen die dienen als bufferversterker. Zes paar krachtige Sanken-transistors (2SC4468 / 2SA1695) nemen de eindversterking voor hun rekening. De HTA-2500B combineert het beste van twee werelden: een zacht en analoog geluidskarakter, geleverd door buizen, dat bijdraagt aan de hoge dynamiek en kracht van transistors, aldus Taga Harmony.

Twee ringkerntransformatoren met een totaal vermogen van 1.200 Watt (600 Watt per kanaal) zorgen voor een grote hoeveelheid schoon vermogen, stabiliteit bij hoge spanning en zeer lage AC-rimpelstroom. Dit resulteert in een hogere dynamiek en ruimere mogelijkheden om behoorlijk veeleisende en krachtige luidsprekers te besturen.

Naar eigen zeggen zijn vooral audiofiele componenten gebruikt, zoals afvlakondensatoren van Elna (2 x 80Volt / 10.000 uF voor elk kanaal). Een Japanse ALPS-volumepotentiometer zorgt voor minimale ruis en overspraak tussen de kanalen. Een groot aluminium koellichaam voor elk kanaal verspreidt de interne warmte en zorgt voor langdurige weergave op hoog vermogen met beperkte vervormingen, aldus Taga Harmony.

Taga Harmony HTA-2500B: aansluitingen

De hoogwaardige, vergulde luidsprekeraansluitingen bieden bijna verliesloze audiosignaaloverdracht naar luidsprekers. Analoge ingangen met high-end massief gefreesde messing cinch-aansluitingen bieden plaats aan maximaal twee stereo-apparaten. Voorts is een optische en coaxiale digitale aansluiting aanwezig die binnenkomend signaal doorgeeft aan een 24-bit/192 kHz DA-converter die als hart een Wolfson WM8805 en Cirrus Logic CS4344-circuits heeft.

Geheel met de tijdgeest mee heeft de HTA-2500B ook bluetooth-connectiviteit (versie 4.0). De HTA-2500B is ook voorzien van een voorversterkeruitgang ter aansluiting van bijvoorbeeld een subwoofer of losse eindversterker. Ten slotte is ook een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst. Een aluminium IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

Taga Harmony HTA-2500B: technische specificaties

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 35 kHz (± 0,5 dB). De signaal/ruis-verhouding bedraagt 92 dB. De totale harmonische vervorming is kleiner dan 0,15 procent (1 kHz / 1 Watt). De afmetingen zijn 14 x 43 x 44 centimeter, het gewicht 21 kilogram.

Taga Harmony HTA-2500B: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de nieuwe HTA-2500B naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Taga Harmony.


EDITORS' CHOICE