NIEUWSAudioEngine

Audioengine A2 + Wireless luidsprekers: betaalbare desktop streaming

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Audioengine heeft de A2 + Wireless aangekondigd, feitelijk een uitbreiding van het actieve tweeweg model A2 + maar dan met de toevoeging van bluetooth-connectiviteit. De luidsprekers van Audioengine zijn vooral bedoeld voor gebruik op een bureau bij een computer. De A2 + Wireless is binnenkort te koop.

Audioengine A2 + Wireless: actieve stereoluidsprekers, nu ook met bluetooth

Het in 2005 opgerichte Audioengine heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van tweeweg monitorluidsprekers en heeft ook subwoofers in zijn portfolio. Vloerstaanders worden door het bedrijf niet gebouwd. De luidsprekers van Audioengine lijken vooral bedoeld als alternatief voor de luidsprekers in een laptop en de goedkope luidsprekers die vaak in combinatie met een desktop-computer worden gebruikt.

De nieuwe A2 + Wireless is een actieve tweeweg luidspreker en zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. De A2 + Wireless is een bluetooth-versie van het model A2 + en behoudt het vertrouwde ontwerp, maar voegt een aptX Bluetooth 5.0-ontvanger toe voor het streamen van muziek.

De A2 + Wireless is net als de A2 + een actief master/slave-systeem. De master-luidspreker heeft de klasse AB-versterkers aan boord en wordt met een luidsprekerkabel verbonden met de passieve slave-luidspreker. Muzieksignaal kan draadloos worden aangeboden maar er is dus wel een kabel tussen de luidsprekers aanwezig.

De A2 + Wireless gebruiken dezelfde componenten en drivers als de bluetooth-loze versie. De woofer/middentoner heeft een conus van 2,75 inch die is gemaakt van aramidevezels (kevlar). De 0,75-inch tweeter heeft een silk dome. De kasten zijn met de hand gemaakt. Het frequentiebereik loopt van 65 Hz tot 22 kHz. De klasse AB-versterker levert 30 Watt per kanaal.

Muzieksignaal kan niet alleen via bluetooth worden aangeboden. De gebruiker heeft ook de beschikking over een analoge 3,5 mm jackplugaansluiting, een analoge cinch-ingang en een usb-ingang. Ook is voorzien in een analoge cinch-uitgang. De afmetingen zijn 152 x 102 x 133 millimeter.

Audioengine A2 + Wireless: prijs en leveringsinformatie

De Audioengine A2 + Wireless is leverbaar in witte, zwarte en rode uitvoering. De adviesprijs is 299 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE