NIEUWSClasse Audio

Classé Audio toont drietal versterkers in nieuwe Delta-productlijn

Het Canadese Classé Audio heeft op de CES een drietal nieuwe versterkers getoond die alledrie deel uitmaken van de nieuwe Delta-productlijn. De nieuwe apparaten hebben de namen Delta Pre, Delta Stereo en Delta Mono gekregen. Het was even stil rond Classé Audio, maar het bedrijf lijkt de draad weer op te pakken. De vrijgegeven informatie is nog wat spaarzaam maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Classé Audio Delta: drie familieleden

Een jaar na de overname van het Canadese Classé Audio door Sound United (ook moederbedrijf van onder meer Denon, Marantz en Definitive Technologies) bereidt Classé Audio zich voor op de lancering van een volledig nieuwe familie van versterkers met de familienaam Delta. Een tipje van de sluier was overigens al opgelicht op de jaarlijkse dealerconferentie van Sound United.

De Classé Delta-serie, die naar verwachting in de komende zomer op de markt zal komen, bestaat uit de Delta Pre, de Delta Mono en de Delta Stereo. De nieuwe Delta-serie van het Canadese merk is momenteel in ontwikkeling in Montréal en zal worden geproduceerd in de beroemde fabriek Shirakawa Audio Works in Japan. Details zijn nog wat dun gezaaid, maar we hebben wel wat informatie over de aanstaande versterkers.

De Delta Pre (verwachte verkoopprijs onder voorbehoud 9.000 euro) lijkt een goed uitgeruste stereo-voorversterker te zijn met een phonotrap en digitale ingangen. De draaitafelingangen zijn geschikt voor zowel mc-elementen als mm-elementen, waarbij gain- en loading-aanpassing toegankelijk is via het touchscreen op het voorpaneel of de app voor draadloze bediening. Er zijn allerlei extra functies zoals onder meer een parametrische EQ met negen stappen en een Tone/Tilt-besturing.

De Delta Stereo (verwachte verkoopprijs onder voorbehoud 12.000 euro) levert 250 Watt in elk kanaal, waarvan de eerste 12 Watt in klasse A. De Delta Mono (verwachte verkoopprijs onder voorbehoud 10.000 euro) kan tot 300 Watt leveren, waarvan de eerste 30 Watt in klasse A wordt geleverd.

Classé Audio heeft een nieuw tunnelontwerp voor actieve koeling ontwikkeld om gebruikers meer flexibiliteit te bieden bij het plaatsen. Dit betekent dat ook een ventilator in de versterkers zal zitten. We mogen hopen dat de ventilator niet hoorbaar is tijdens het luisteren.

MERK

EDITORS' CHOICE