NIEUWSGoldenEar

GoldenEar Triton One.R: goedkopere versie van vlaggenschip Triton Reference

De Amerikaanse luidsprekerbouwer GoldenEar Technology heeft op de CES een nieuwe luidspreker genaamd Triton One.R aan het publiek getoond. De Triton One.R is ontworpen als een compactere, goedkopere versie van het vlaggenschip van het merk genaamd Triton Reference. De Triton One.R is een passieve luidspreker maar de lage tonen komen voor rekening van ingebouwde actieve subwoofers. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 13 Hz tot 35 kHz.

GoldenEar Triton One.R: passieve luidspreker met actieve subsoofer

Luidsprekerbouwer GoldenEar Technology heeft de Triton One.R gebouwd om het gat te vullen tussen het vlaggenschip Triton Reference (9.995 euro per paar) en de Triton One (5.700 euro per paar). Dat is ook de naam Triton One.R te zien. Het aparte visuele ontwerp van de Triton One.R is het resultaat van zorgvuldig overwogen akoestische engineering, zoals ook met eerdere modellen. De kast is gebouwd van verschillende materialen met een verschillende soortelijke massa en deze bouwwijze is gekozen vanwege de niet-resonerende eigenschappen.

De uitzonderlijke smalheid van de baffle zou naar eigen zeggen diffractie moeten minimaliseren, terwijl de zijkanten van de luidspreker (evenals de afzonderlijke interne behuizing die de upper-bass / midrange drivers bevat) opzettelijk niet parallel lopen om interne reflecties te minimaliseren.

De Triton One.R heeft een geïntegreerde subwoofers met een versterkervermogen van 1.600 Watt. De 56-bits digitale signaalverwerking kan volgens GoldenEar Technology worden gebruikt om de basrespons verder af te vlakken en uit te breiden dan mogelijk is bij een passieve bassectie. De Triton One.R pakt volgens de fabrikant op bij 13 Hz.

Drie stuks 5 x 9 inch lange slag subwoofers zijn gekoppeld met vier 7 x 10 inch vlakke radiatoren (twee aan elke zijde) om de beweging van de panelen van de kast te verminderen.

GoldenEar heeft de crossover op dezelfde manier uitgebalanceerd, met componenten (waarvan sommige zijn opgenomen in de Triton Reference) aan beide zijden van de drivers geplaatst voor een vermeend verbeterd geluid.

Twee nieuwe 5,25 inch upper bass / midrange-drivers maken gebruik van de magneetstructuur die is ontwikkeld voor de Triton Reference en de High Velocity Folded Ribbon-tweeter van het vlaggenschip is ook aanwezig in het nieuwe model.

GoldenEar Triton One.R: prijs en leveringsinformatie

De GoldenEar Triton One.R is afgewerkt met handgeschuurde pianozwarte lak en is leverbaar voor 6.900 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE