NIEUWS

Kanto TUK: actieve luidsprekers voorzien van bluetooth en draaitafelingang

De in Nederland wellicht wat onbekende Canadese luidsprekerbouwer Kanto heeft op de CES een paar fraaie actieve luidsprekers getoond genaamd TUK. De TUK’s zijn actief en kunnen draadloos via bluetooth worden aangestuurd, maar er is ook een scala aan analoge en digitale ingangen beschikbaar. We weten niet of ze naar Nederland zullen komen en voor welke prijs maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Kanto TUK: stijlvolle, draadloze luidsprekers uit Canada

De Canadese luidsprekerbouwer Kanto bouwt uitsluitend luidsprekers. Het bedrijf bouwt vooral actieve monitormodellen en subwoofers. Vloerstaanders heeft het bedrijf niet in het portfolio.

Kanto heeft de fraai uitziende actieve TUK op de CES getoond. De TUK actieve luidsprekers, die hun naam ontlenen aan het gehucht Tuktoyaktuk, waar de Aurora Borealis regelmatig te zien is, hebben veel van de functies die je zou verwachten van een compleet muzieksysteem. Aan boord van de TUK bevindt zich bluetooth aptX HD, een geïntegreerde USB DAC, een optische ingang, een analoge cinch-ingang en zelfs een draaitafelingang. Het komt erop neer dat je vrijwel elke bron direct kunt aansluiten.

De AMT-tweeter (Air Motion Transformer) en de minimalistische 5,25-inch middentoner/woofer geven de luidspreker een heldere, unieke uitstraling. Het vermogen is ingesteld op 65 Watt per kanaal. De koper kan kiezen voor de afgebeelde witte afwerking of het alternatieve matzwart.

Kanto TUK: prijs en leveringsinformatie

De Kanto TUK zal naar verluidt later dit jaar in de VS op de markt komen voor een prijs van 799 dollar. We weten niet of de Kanto ook naar Nederland zal komen. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Kanto.

EDITORS' CHOICE