NIEUWS

Creative lanceert Super X-Fi hoofdtelefoons op CES

Creative Technology heeft op de CES de wereldwijde lancering aangekondigd van de Super X-Fi hoofdtelefoon productlijn die voorzien is van holografische technologie. Volgens Creative zal dit de wijze waarop iemand naar hoofdtelefoons luistert voor altijd veranderen. Hoe dan? Super X-Fi bootst het geluidsbeeld van een surroundsysteem met meerdere luidsprekers in een hoofdtelefoon na en personaliseert het door het hoofd en de oren van de gebruiker te scannen, zodat de aangepaste audiobeleving wordt aangepast op een natuurlijke manier zoals nooit tevoren.

Creative Super X-Fi: hoofdtelefoons met persoonlijk holografische geluid

Creative Technology kondigde op de CES de introductie aan van twee nieuwe koptelefoons met Super X-Fi-technologie, die de mogelijkheid biedt om het geluidsbeeld van een surroundsysteem met meerdere luidsprekers in de koptelefoon na te bootsen. Bovendien biedt de Super X-Fi-technologie een persoonlijke luisterervaring die voor iedereen anders is, omdat deze is gebaseerd op de hoofd- en oorvorm van elke gebruiker.

Super X-Fi-technologie is in staat elk geluid opnieuw te creëren in elke directionele ruimte, inclusief hoogte-elementen. Super X-Fi maakt gebruik van complexe algoritmen en computerintensieve technieken om audio op maat aan te passen, voor elk individu, via een geavanceerd proces van kop- en oormapping. Creative noemt het geluid een holografische luisterervaring.

De nieuwe Super X-Fi-hoofdtelefoon wordt geleverd in een draadloze versie genaamd SXFI AIR (159 dollar) en een USB-bekabelde versie genaamd SXFI AIR C (129 dollar). Ondertussen wordt een optioneel product genaamd SXFI AMP ook gebruikt als hoofdtelefoonversterker en adapter / versterker om de Super X-Fi-technologie naar elke hoofdtelefoon te brengen.

“Na de SXFI AMP was het een natuurlijke volgende stap om een hoofdtelefoon te ontwikkelen met ingebouwde Super X-Fi-technologie. Met de SXFI AIR-serie kunnen gebruikers nu genieten van de magie van hoofdtelefoonholografie, aangevuld met het beste van onze hoofdtelefoontechnologie. De SXFI AIR is bedoeld om de weg vrij te maken voor de koptelefoonindustrie om Super X-Fi in alle toekomstige hoofdtelefoons te gebruiken,” zegt Sim Wong Hoo, CEO van Creative Technology.

Creative Super X-Fi: veelzijdig voor films, muziek van games

De Creative SXFI AIR-serie van hoofdtelefoons is 's werelds eerste productlijn waarin de Super X-Fi UltraDSP-chip is verwerkt. De SXFI AIR-serie hoofdtelefoon valt ook op door zijn 50 mm neodymium-drivers die zijn afgestemd om geluid te leveren dat krachtig is en tegelijkertijd extreme nauwkeurigheid biedt voor muziek-, film- of gameliefhebbers.

Creative SXFI AIR: draadloos model

De SXFI AIR krijgt signaal via bluetooth of USB met tal van platforms, variërend van mobiele apparaten tot pc en Mac tot Nintendo Switch en PS4. Gebruikers kunnen hun luisterprofielen personaliseren via een mobiele app en uploaden naar de SXFI AIR.

De veelzijdigheid van de SXFI AIR valt ook op door zijn draadloze connectiviteit, waardoor compatibiliteit met iOS- en Android-apparaten wordt geboden. Bij aansluiting via usb biedt de SXFI AIR 7.1-audio met lage latentie, ideaal voor films en games, vooral op pc en Mac.

De SXFI AIR werkt ook als een zelfstandige muziekspeler via een microSD-kaart voor verschillende formaten, waaronder MP3, WMA, WAV en FLAC. Bovendien wordt de SXFI AIR geleverd met een touch-control oorstukje, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen tracks en het volume kunnen aanpassen met eenvoudige vingerbewegingen.

De SXFI AIR is voorzien van mesh-oorschelpen voorzien van memory foam-pads die zich aanpassen aan het hoofd van de gebruiker. De oorschelpen zijn zeer ademend, omdat textiel de warmte gemakkelijker afvoert.

De SXFI AIR wordt ook geleverd met aanpasbare RGB-lichtringen, waarmee gebruikers kunnen kiezen uit 16 miljoen kleuren om de hoofdtelefoon echt van zichzelf te maken.

Creative SXFI AIR C:bekabeld model

De SXFI AIR C is een usb-hoofdtelefoon op instapniveau met Super X-Fi voor gamers. Deze hoofdtelefoon heeft geen bluetooth, touch-controls en ook geen SD-kaart.

De SXFI AIR C is ontworpen om de game-ervaring nog verder te verbeteren en beschikt over een afneembare ClearComms-microfoon die speciaal is afgestemd om opvallend natuurlijke spraak of zang te reproduceren, waardoor perfecte communicatie mogelijk is tussen vrienden of teamgenoten van een game. De ClearComms-microfoon is ook een accessoireoptie voor SXFI AIR.

Creative SXFI Air en SXFI AIR C: prijzen en beschikbaarheid

  • SXFI AIR (bluetooth en usb): 159,99 dollar (beschikbaar 15 februari 2019)
  • SXFI AIR C (alleen usb): 129,99 dollar (beschikbaar 31 januari 2019)
  • SXFI AMP: 149,99 dollar (nu beschikbaar)

Wij hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland.


EDITORS' CHOICE