NIEUWSYG Acoustics

YG Acoustics InVincible: non-plus-ultra subwoofer

De Amerikaanse luidsprekerbouwer YG Acoustics heeft een nieuwe subwoofer gelanceerd genaamd InVincible. De nieuwe vloerbeukende InVincible wordt door YG Acoustics, aangeprezen als 's werelds eerste “hyper-high-end subwoofer” en heeft als doel om “low-end problemen aan te pakken waarmee eigenaren van de beste high-end speakers worden geconfronteerd”. De techniek van de InVincible is exceptioneel, evenals de verkoopprijs.

YG Acoustics InVincible: subwoofer voor de allerlaagste tonen

De in de VS gevestigde luidsprekerfabrikant YG Acoustics heeft de InVincible uitgebracht, een subwoofer die met zijn techniek en verkoopprijs mikt op de bovenkant van de markt.

Volgens YG Acoustics is de InVincible uitgerust met “de grootste BilletCore-driver ooit gemaakt, een driver met een diameter van 21 inch (53 cm)”. De conus is vervaardigd uit een dertig kilogram wegende plaat van vliegtuig-grade aluminium. Na bewerking resteert van deze dertig kilogram wegende plaat een conus van 411 gram. De korf van de driver is ook in eigen huis CNC-gefreesd en nauwkeurig samengesteld uit 238 onderdelen met behulp van lab-grade uitlijning en toleranties.

“De speciale ingebouwde versterker heeft een vermogen van maximaal 6.000 Watt RMS voor onbeperkte dynamiek. In een wereld vol met offshore-uitbestede elektronica valt deze versterker op door een echte high-end, aangepaste, in de VS gemaakte klasse D-module te integreren,” voegt YG Acoustics er aan toe. Op niveau 0 dB pakt de InVincible al onder de 20 Hz op. Volgens YG-Acoustics begint het bruikbare bereik van de InVincible al onder de 15 Hz en dat is lager dan de muziektoon die uit de laagste pijp van een kerkorgel komt.

Ook de kast van de InVincible is CNC-gefreesd uit een massief blok aluminium. Net als het vlaggenschip Sonja XV en de Sonja 2-serie, is de constructie gebaseerd op het principe “doos in een doos” om trillingen te minimaliseren. De gesloten kast elimineert problemen met poorten en de daarmee gepaard gaande tijdsvertragingen.

“De ingebouwde DSP-crossover biedt uitgebreide opties voor het matchen met de meeste high-end luidsprekers. Bovendien, wanneer de InVincible wordt gecombineerd met een YG Acoustics-luidspreker, wordt hij met de DualCoherent-technologie van YG Acoustics voorgeprogrammeerd voor naadloze afstemming met de gebruikte YG Acoustics-luidspreker. Dit mag ook een wat ouder model zijn.

Goh, en hoe klinkt de InVincible van YG Acoustics? Dat weten we nog niet. Wie echter onze recensies over de YG Acoustics Hailey en de YG Acoustics Carmel heeft gelezen, weet dat YG Acoustics in staat is om bijzonder goede luidsprekers te bouwen.

YG Acoustics InVincible: drie verschillende versies

De volledig modulaire InVincible is in drie versies beschikbaar. De eerste is de InVincible 21.1, een ultra-high-end single-driver subwoofer. De tweede is de InVincible 21.1i, een naar beneden gerichte configuratie van het eerste model om de driver te beschermen in drukke huishoudens met veel mensen of kinderen, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om een centerluidspreker op de platte bovenkant te plaatsen. De derde configuratie is de InVincible 21.2, het vlaggenschip dat is voorzien van een grote, ultrahoge dual-driver subwoofer. Het hele systeem is modulair gebouwd en desgewenst kan de gebruiker “klein” beginnen en uitbreiden naar groter.

Afhankelijk van welke configuratie wordt gekozen, weegt de InVincible tussen 111 en 210 kilogram. Dat wordt neerzetten en niet meer verplaatsen.

Het systeem is volgens YG Acoustics volledig compatibel met zowel stereo- als meerkanaals audio- en homecinema-systemen.

YG Acoustics InVincible: prijzen en leveringsinformatie

We eten nog niet wanneer de InVincible in Nederland verkrijgbaar zal zijn en tegen welke prijzen. In de VS kosten de InVincible 21.1 en 21.1i 55.000 dollar. De InVincible 21.2 wisselt voor 100.000 dollar van eigenaar. Een belangstellende in Europa moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Als wij meer nauwkeurige prijs- en leveringsinformatie hebben ontvangen, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »