NIEUWS

Emotiva Airmotiv T-Zero: zeer betaalbare tweeweg vloerstaander


Sinan Kökbugur | 28 december 2018 | Fotografie Fabrikant

Het Amerikaanse audiobedrijf Emotiva heeft de tweeweg vloerstaande Airmotiv T-Zero uitgebracht. De T-Zero is de goedkoopste vloerstaander van Emotiva. Aan de top staat de Airmotiv T2 en in het midden staat de Airmotiv T1. Ondanks de prijs van nog geen 500 dollar per paar, is de T-Zero voorzien van een gevouwen ribbon tweeter. Emotiva geeft vijf jaar garantie op de T-Zero.

Emotiva Airmotiv T-Zero: tweeweg basreflex vloerstaander

De Amerikaanse audiofabrikant Emotiva bouwt luidsprekers, stereoversterkers en meerkanaals versterkers en bronnen. De producten van het bedrijf bevinden zich allemaal in het betaalbare segment maar naar eigen zeggen betekent dat niet dat concessies worden gedaan aan de bouwkwaliteit of geluidskwaliteit.

De vloerstaande Airmotiv T-Zero is met 499 dollar per paar de goedkoopste vloerstaander van het bedrijf. De T-Zero is een tweeweg basreflex model met de poort aan de achterkant. De kast is gemaakt van mdf en is 94,375 x 26,25 x 17,71 centimeter groot, zonder de voetjes mee te rekenen. Volgens Emotiva zijn de afmetingen zodanig bescheiden dat plaatsing geen uitdaging zou moeten zijn. Het zwarte stoffen rooster is magnetisch bevestigd en kan desgewenst eenvoudig worden verwijderd.

Opvallend is het gebruik van een gevouwen ribbon tweeter van 25 x 32 millimeter die de hoge tonen weergeeft tot 28 kHz op niveau –3 dB. De woofer en de middentoner hebben een conus van geweven vezels met een diameter van 5,25 inch. De cross-overfrequentie ligt op 2,5 kHz. De middentoner en de woofer hebben dezelfde afmeting en delen dezelfde cross-over maar ieder is mechanisch geoptimaliseerd voor een ander frequentiebereik. De T-Zero pakt op bij 48 Hz, op niveau –3 dB. De impedantie is vier Ohm.

“Een beperkte afmeting betekent niet dat geluid ook beperkt moet zijn,” aldus Dan Laufman, CEO van Emotiva. “Net als zijn voorgangers in de Airmotiv-lijn, presenteert de T-Zero een krachtige punch, maar neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag.”

Emotiva Airmotiv T-Zero: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de Emotiva ook naar Nederland zal worden geëxporteerd. In de VS kost een paartje 499 dollar. Ze zijn te koop in de webshop van Emotiva. Meer informatie is te vinden op de website van Emotiva.


EDITORS' CHOICE