NIEUWSHiFiMan

De Arya is de nieuwste magnetostatische hoofdtelefoon van HiFiMan

De in de Amerikaanse stad New York gevestigde hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft een nieuwe magnetostatische hoofdtelefoon genaamd Arya uitgebracht. De Arya is een open over-ear model. Volgens HiFiMan is de geluidskwaliteit vergelijkbaar met de duurdere HE1000, maar de Arya zou iets warmer klinken. De Arya blinkt niet uit in gevoeligheid en is dus minder geschikt voor aansturing door een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet.

HiFiMan Arya: magnetostatische hoofdtelefoon

De Arya van het in New York gevestigde HiFiMan is helemaal zwart. De hoofdbandophanging heeft een lichtgewicht metalen beugel en aluminium vorken om de ovale open oorschelpen vast te houden. Met een relatief laag gewicht van 404 gram zit de Arya comfortabel op het hoofd, ook bij een lange luistersessie.

De Arya is een volledig open model met aan de buitenkant een “Window Shade Grill” ter bescherming van de driver, die overigens is gebaseerd op de driver van de HE1000. De dikte van het membraan wordt uitgedrukt in nanometers. De Arya heeft een asymmetrische magneetstructuur. De magneten aan de binnenkant in de richting van de oren zijn kleiner dan de magneten aan de buitenkant en dat zou tot minder diffractie-effecten en een meer natuurlijk geluid moeten leiden.

De Arya heeft Ultrapad V2-oorkussens, een combinatie van kunstleer aan de buitenkant, een polyester hoes en geperforeerd kunstleer aan de binnenkant. De meegeleverde 1,5 meter lange kabel is gemaakt van monokristallijn koper in een zwarte gevlochten slang. Aan de ene kant zit een grote jackplug en aan de andere kant twee kleine jackpluggen om in de oorschelpen te steken. De kabel is vierdraads om overspraak te minimaliseren.

HiFiMan adviseert gebruik van een versterker met een vermogen van ten minste 1 Watt en gebruik van een mobiel apparaat wordt dan ook niet aanbevolen. De inspeeltijd zou circa 120 uur bedragen om tot volledige helderheid en luchtigheid te komen. Het geluid is volgens HiFiMan detailrijk, transparant en vrij van kleuring.

De impedantie van de Arya is 35 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 8 Hz tot 65 kHz. De gevoeligheid is 90 dB.

HiFiMan Arya: prijs en leveringsinformatie

De HiFiMan Arya is te koop voor net geen 1.800 euro.


EDITORS' CHOICE