NIEUWSMelco

Melco lanceert gratis iOS iPad App voor N1, N10 en N100

Sinan Kökbugur | 20 december 2018 | Fotografie Fabrikant | Melco

Het Japanse audiomerk Melco heeft een nieuwe app genaamd Melco Music HD gelanceerd die bedoeld is voor de bediening van de streamers N1, N10 en N100. De nieuwe app is gratis maar hij is alleen geschikt voor een iPad met daarop iOS versie 9.1 of hoger. Volgens Melco is de app zeer gebruiksvriendelijk en is de bediening van streamingdiensten Tidal en Qobuz volledig geïntegreerd. De nieuwe app staat klaar in de Apple App Store. 

Melco Music HD

Melco is een afkorting van Maki Engineering Laboratory Company en is door Makoto Maki opgericht in 1975. Het is de merknaam van de audiofiele divisie van het Japanse Buffalo Technology dat zich bezig houdt met randapparatuur voor computers. De nieuwe app is bedoeld voor bediening van de streamers N1, N10 en N100 en wordt aangeprezen als intuïtief, gebruiksvriendelijk en compromisloos.

De nieuwe app maakt muziek in een Melco streamer of op het LAN van de gebruiker eenvoudig toegankelijk. Omdat ook UPnP wordt ondersteund kan de muziek ook van een ander geschikt apparaat worden getrokken. Streamingdiensten Tidal en Qobux zijn volledig geïntegreerd. Het home-scherm zet volgens Melco alle muziekbronnen overzichtelijk op een rijtje.

De Melco Music HD app geeft veel informatie over de muziekbestanden. De gebruiker krijgt het cd-hoesje te zien alsmede het bestandstype, de sample rate en de bitdiepte. De app ondersteunt gapless playback, zowel voor PCM-signaal als voor DSD-signaal, mits de aangesloten DA-converter dat ook ondersteunt. Melco ondersteunt PCM tot 32 bit en DSD tot 11,3 MHz Quad DSD.

Een belangstellende kan de app gratis ophalen in de Apple App Store. We hebben geen informatie over een eventuele versie voor Android.

 

 EDITORS' CHOICE