NIEUWSVifa

Vifa introduceert Nordic collection van vijf geluidssystemen


Sinan Kökbugur | 19 december 2018 | Fotografie Fabrikant | Vifa

Voor iedereen die waarde hecht aan mooi design, maar daarbij vooral geen concessies wil doen aan de geluidskwaliteit, biedt het Deense audiomerk Vifa keuze uit maar liefst vijf geluidssystemen. Aan de buitenzijde het ruige textiel van stoffenfabrikant Kvadrat in combinatie met een naadloos aluminium frame. Aan de binnenzijde de hoogwaardige, bewezen luidsprekertechniek van Vifa. De geluidskwaliteit is volgens Vifa uitstekend. Authentiek zonder enige vervorming, helder en met een breed bereik. De systemen kregen de namen van Scandinavische hoofdsteden: Reykjavik, Helsinki, Oslo, Copenhagen 2.0 en Stockholm 2.0.

Vifa: Reykjavik, Helsinki, Oslo, Copenhagen 2.0 en Stockholm 2.0

Een stevige behuizing van, veelal uit één stuk gegoten, aluminium biedt optimale bescherming aan de uitgekiende techniek aan de binnenzijde. De systemen zijn bekleed met een wollen stof, geweven door de bekende Deense textielproducent Kvadrat. Deze speciaal geselecteerde stof laat het geluid zonder vervorming door. Elk systeem is met zorg ontworpen, waarbij de techniek optimaal gebruikmaakt van de gekozen vorm. Het samenspel van tweeter, midrange en woofer units is nauwkeurig op elkaar afgestemd om het geluid zo authenthiek mogelijk te laten klinken. Passieve radiatoren voorkomen resonantie, zelfs op het hoogste volumeniveau.

Vifa: overal genieten van je favoriete muziek

De Vifa portable systemen werken op draadloze bluetooth-technologie, zijn voorzien van krachtige, oplaadbare lithium-ionbatterijen en kunnen ook op het lichtnet worden aangesloten. De Stockholm vormt hierop een uitzondering, want die heeft geen batterij en wordt direct op het lichtnet aangesloten.De Copenhagen 2.0 en de Stockholm 2.0 zijn uitgerust met het zogenaamde Vifa®Home-system, eenvoudig in te stellen met de Vifa®Home app op je mobiele telefoon. Maar ook met de hand zijn deze audiosystemen eenvoudig te bedienen. Met één druk op de knop geniet je van je favoriete muziek. Dit stelt je in staat om je muziek te beluisteren via meerdere luidsprekers, in verschillende ruimtes en middels vele geluidsbronnen.

Ten slotte hebben de Copenhagen 2.0 en de Stockholm 2.0 een speciaal knopje dat Vifa®Link activeert. Hiermee kunnen alle units onderling gekoppeld en automatisch met het Vifa®Home-system verbonden worden. Op deze manier creëert de gebruikerzijn eigen muziekzones in huis.

Vifa: cadeautje

De Vifa-serie laat zien dat high-enddesign perfect samengaat met compromisloze geluidskwaliteit. Door het samenspel van vorm en techniek is het geluid van elk lid uit de Vifa familie ongekend goed. Het frisse, ruige Scandinavisch design voegt, zelfs als je geen muziek luistert, iets moois aan je interieur toe. Kortom: een Vifa systeem is niet alleen een uniek cadeau om te krijgen, maar ook om te geven. Natuurlijk ook aan jezelf.

Vifa Reykjavik

Het kleinste speakersysteem uit de serie met toch een vol geluid. Voorzien van twee tweeters en een woofer met DSP-crossover, die geoptimaliseerd is voor lage vervorming en hoge precisie. Bevat ook een luidsprekertelefoon met ruis/echo-onderdrukking. Doorsnede is 139 mm. Adviesprijs 199 euro

Vifa Helsinki

De geborduurde volumeknoppen zetten je bijna op het verkeerde been. Te aaibaar? Gaat dat ten koste van geluid? Niets is minder waar volgens Vifa. Twee full range units en twee woofers, ondersteund door twee passieve radiatoren, doen uitstekend hun werk. Afmetingen (hxbxd): 156x210x70 mm. Adviesprijs 399 euro

Vifa Oslo

Dit systeem moet je niet alleen zien en horen, maar ook voelen. Een en al kwaliteit, aldus Vifa. Ook hier twee full range units en twee woofers die mechanisch back-to-back zijn gemonteerd en ondersteund worden door twee passieve radiatoren. Handzaam voor thuis, op je flexplek of buiten. Afmetingen (hxbxd): 268x181x90 mm. Adviesprijs 499 euro.Vifa Copenhagen 2.0

Het bewijs dat exclusief design perfect samengaat met geweldig geluid. Twee tweeters, twee midrange drivers en vier woofers, ondersteund door vier passieve radiatoren. Met het Vifa®HOME-system eenvoudig te bedienen en op meerdere bronnen aan te sluiten. Vifa®Link koppelt elke unit onderling.  Afmetingen (hxbxd): 268x362x90 mm. Adviesprijs 699 euro

Vifa Stockholm 2.0

De Stockholm 2.0 mag een complete verrassing worden genoemd. Waar andere leveranciers een separate woofer adviseren, is deze bij de Stockholm 2.0 overbodig. Vier 100 mm units zorgen voor een diepe bas. Het frequentiebereik van dit volwaardige soundsystem is 42 Hz – 20 kHz +/- 3db. Voor wie de Stockholm 2.0 een permanente plaats wil geven: hij wordt geleverd met een onzichtbare wandbeugel. De Stockholm 2.0 is voorzien van het Vifa®Home-system en Vifa®Link waarmee alle units onderling gekoppeld kunnen worden. Hij wordt geleverd met een bijpassende, in zink gegoten, zwarte afstandsbediening. Afmetingen (hxbxd): 215x1010x100 mm. Adviesprijs 1.299 euro.

Over Vifa

In 1933 start N.C. Madsen met de ontwikkeling van luidsprekertechnologie met als doel authentiek geluid. Al snel ontwikkelt Vifa zich tot één van de preferred suppliers van luidsprekerunits voor toonaangevende audiomerken en levert het componenten aan de high-endluidsprekermarkt. Met de gedachte dat high-endtechnologie een high-endpresentatie verdient, besluit Vifa ook zelf luidsprekersystemen te ontwikkelen. Deze serie bestaat uit unieke wireless speakersystemen die een combinatie vormen van Scandinavisch design, hoogwaardige materialen en een authentiek zuiver geluid. Elk systeem bevat meerdere speakers en passieve radiatoren. Het door Vifa ontwikkelde Vifa®HOME-system maakt het mogelijk om via een app, multi-room op meerdere apparaten muziek te beluisteren en op meerdere bronnen aan te sluiten. Vifa wordt in Nederland vertegenwoordigd door Havoned.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »