NIEUWS

Draagbare subwoofer BassMe spuit lage tonen direct in je borst

Sinan Kökbugur | 18 december 2018 | Fotografie Fabrikant

Een interessante nieuwe gadget, genaamd BassMe, is ontwikkeld door het Franse start-upbedrijf Studio-Duroy dat in 2017 is opgericht door Alban Duroy, Raphaël Guichard en Guillaume Lannoy. BassMe is een “innovatief muzikaal apparaat”, een persoonlijke en draagbare subwoofer die gebruikers muziek, games en films laat voelen, aldus Studio-Duroy.

Studio-Duroy BassMe: dub more bass to my chest man

Het nog jonge Franse bedrijf Studio-Duroy heeft een grappig product gemaakt genaamd BassMe. In essentie is de BassMe een draagbare subwoofer. De gebruiker hangt de BassMe om zijn nek en krijgt vervolgens de lage tonen direct in de borst gespoten. BassMe maakt gebruik van geluidsgolven en trillingen. De makers zeggen dat het “een nieuwe dimensie aan de luisterervaring biedt, door je onder te dompelen in muziek, films en videogames”.

De BassMe kan via bluetooth of een kabel aangesloten worden op een audiobron (smartphone, laptop, enz.). De BassMe wordt over de schouder gedragen om het geluid op de borst te voelen. De volgens de makers innovatieve technologie versterkt de lage frequenties om het gevoel van onderdompeling in een videogame of een film te verbeteren, maar het ding kan ook worden meegedragen. Het is natuurlijk de vraag of omstanders de BassMe net zo kunnen waarderen als de drager van de BassMe.

Het eerste prototype is gemaakt in Frankrijk en Studio-Duroy is al van plan om de eerste apparaten begin 2019 te verkopen met een implementatie in bioscopen. Tegen 2023 wil het bedrijf 240 Premium- of 4K-bioscopen met de BassMe uitrusten.

BassMe is ook beschikbaar voor consumenten voor een prijs van 129 euro. De BassMe kan straks worden uitgeprobeerd op de CES in Las Vegas, in Eureka Park, op stand 50207.


EDITORS' CHOICE