NIEUWSArgon

Argon Audio introduceert Ambient en verbetert Pop en Soul


Sinan Kökbugur | 12 december 2018 | Fotografie Fabrikant | Argon

Argon Audio, het huismerk van winkelketen Hifi Klubben, heeft de zeer betaalbare draadloze in-ear hoofdtelefoon genaamd Ambient uitgebracht. Daarnaast heeft Argon de bestaande modellen Pop en Soul, die onlangs nog door ons zijn getest, op een aantal punten herzien en verbeterd.

Argon Audio Ambient: draadloze in-ear hoofdtelefoon

De van oorsprong Deense winkelketen Hifi Klubben heeft een eigen huismerk met de naam Argon Audio. Onder de naam Argon Audio worden sinds 2001 allerlei producten aangeboden, die zich doorgaans in het budgetsegment bevinden. Argon bouwt relatief goedkope producten die goed klinken voor de vraagprijs.

De nieuwe Ambient van Argon is een draadloze in-ear hoofdtelefoon met een goed geluid voor een lage prijs. Hij zit goed vast in je oren, gaat tot wel acht uur mee zonder op te laden en is heel gemakkelijk mee te nemen. De Ambient is verkrijgbaar in zwart of wit, aldus Hifi Klubben.

Muziek komt binnen via bluetooth, versie 4.1. Met de meegeleverde micro-usb kabel wordt de Ambient opgeladen. Elk oordopje heeft een vleugelconstructie die voorkomt dat ze per ongeluk uit de oren vallen. De bijgeleverde oordopjes zijn ‘one-size-fits-all’. In de kabel is een smartphone-controller geplaatst voor volumeregeling en het opnemen van telefoongesprekken.

De Ambient gaat voor een bedrag van 49 euro over de toonbank.

Argon Audio Pop en Soul: verbeterde hoofdtelefoons

Onlangs zijn de draadloze modellen Pop en Soul door ons getest. Beide hoofdtelefoons krijgen het muzieksignaal draadloos via bluetooth aangeleverd. De Pop, een on-ear model, en de Soul, een over-ear model, zijn inmiddels alweer herzien en verbeterd.

De Argon Audio Soul heeft een nieuwe driver van 50 millimeter ter vervanging van de oude driver van 40 millimeter. De nieuwe driver zorgt voor een verbeterde geluidskwaliteit, een betere accuduur en comfortabelere oorkussens. De Soul zal beschikbaar komen in de kleuren zwart en wit. De kleur grijs komt te vervallen.

De Argon Audio Pop heeft een nieuwe hoofdband gemaakt van proteïneleder en een accuduur die is verhoogd van 11 uur naar 21 uur. De voordelen van proteïneleder in vergelijking met het veel gebruikte normale pleather (de bedrukte soort die je meestal aantreft in kussens van de hoofdtelefoon), is naar verluidt een langere levensduur en vooral voor echt leer een hoger comfort door een betere temperatuur, evenals vochttransport.

De Pop kost 59 euro en de Soul wisselt voor een bedrag van 99 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE